Националният синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец” ще проведе днес

...
Националният синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец” ще проведе днес
Коментари Харесай

Пожарникарите излизат днес на масов протест

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите "Огнеборец” ще организира през днешния ден в София Национален митинг. Недоволството на пожарникарите е подбудено от политиката на Министерство на вътрешните работи в бранша, като двете страни не престават да не се схващат за планувания бюджет и нарастването на заплатите. Това изясни за Радио Видин Венцислав Станков, президент на профсъюз "Огнеборец”:
"Причините за митинга са първо, незадоволителния бюджет, който е очакван за 2018 година по отношение на нарастване на възнаграждението на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Предвижда се в плана на бюджета нарастването да е с 55 милиона лв., които са извънредно незадоволителни. С тази сума, като се има поради, че от 1-ви януари 2018 година ще се усилят и осигурителните вноски за фонд "Пенсия " с още един %, огромна част от тази сума ще отиде напряко в Национален осигурителен институт. Така с тази сума ще бъдат увеличени възнагражденията на чиновниците с не повече от 4 %...Нашите претенции са за 15% нарастване на заплащанията на чиновниците... "
Той добави, че все още получават отвод от Министерство на вътрешните работи за спомагателна информация и кои ще бъдат закритите районни служби. Засега пожарникарите знаят само за тези в Боровец и Пампорово. Пожарникарите имали потребност и от обезпечаване на техника и финансов запас.
"Очаква се на митинга през днешния ден да участват повече от 700 души от всички регионални дирекции ПБЗН в страната, в това число от тези в Северозападна България ", добави Станков.
Национален митинг ще стартира в 12 часа в градинката "Свети Седмочисленици” до Министерство на вътрешните работи и ще продължи с шествие до Министерството на финансите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР