Националният селекционер Ясен Петров даде интервю пред Блиц, в което

...
Националният селекционер Ясен Петров даде интервю пред Блиц, в което
Коментари Харесай

Ясен Петров след обиколката: Имаме момчета с качества и с потенциал

Националният селекционер Ясен Петров даде изявление пред Блиц, в което разяснява подготовка на клубните ни тимове, идното турне в Катар и някои персонални проблеми…

-Г-н Петров, с вашите помощници проследихте подготовката на родните тимове в Турция. Колко километра навъртяхте и какъв брой мача изгледахте?

-Пропътувахме близо 4000 км. Няма смешка, толкоз бяха, тъй като отидохме и се върнахме с автомобил. Бяхме в Анталия, в Алания, в Белек и гледахме мачовете на съвсем всички наши тимове, които упражняваха и играха контроли на турска земя. Даже, казано на смешка, закарахме им на комшиите снега, тъй като там сняг не беше валял от трийсетина години.

-Гледахте много дуели, само че какво видяхте?

-Доста неща. Имаме момчета с качества и с капацитет, което няма по какъв начин да не радва мен и моите помощници. Знаете ли, много от играчите, които бяхме викали в националния тим, подписаха нови контракти, минаха в други отбори. Те са водещи фигури в своите клубове, което е плюс за представителния състав на България.

-Сега какво ви следва?

-Имаме нова стратегия, която направихме през вчерашния ден. Това е стратегия за мачовете от пролетния дял на шампионата. Очертават се много забавни срещи още на старта. Предстои ни ново пътешестване, този път из страната, тъй като аз желая да гледаме онлайн колкото се може повече мачове и повече български футболисти.

-Планирате ли пътешестване и в чужбина?

-Не. Българите, които играят зад граница, няма да ги гледаме онлайн. Съвременните технологии ни разрешават да ги следим от разстояние. Наистина това е изцяло задоволително.

-Ще има ли нови футболисти във вашия лист?

-Изчакайте и ще видите. Аз не обичам да приказвам авансово, пък и не забравяйте, че към този момент имаше единствено подготовка. В края на седмицата стартират формалните дуели. Те са най-важни.

-В Англия едно момче прави чудеса – Димитър Митов. То ще получи ли късмет?

-Нека не слагаме каруцата пред коня. Моля ви. Рано е за сходни отговори…

-В края на март ви следва турне в Катар, където ще играем против домакина на международното състезание и против втория в света тим на Хърватия. Каква ще е изгодата от двата мача?

-Голяма. Няма нищо по-хубаво от това да премерим сили със мощни противници. Хърватите няма какво да ги разясняваме – те са класа, огромна класа! А Катар разполага с много отракан тим. Мнозина не познават състава на арабската страна, само че той въобще не е за подценяване.

-Г-н Петров, преди Нова година изкарахте ковид. Всичко наред ли е в този момент при вас?

-Сега, да. Но преживяхме голям призрачен сън – аз и цялото ми семейство. Всички у дома се заразихме. Цялата къща „ пламна “. Аз прекарах 23 дни на легло. Няма смешка – цели 23 дни. Нямах сили, бях изцеден. Лошото е, че изгубих доста непосредствен човек. Бащата на жена ми умря. Тежко беше. Но аз имам мощна половинка, мощно семейство… Не поисквам на никого това, което преживяхме.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР