Националният селекционер - Росен Барчовски е на мнение, че баскетболният

...
Националният селекционер - Росен Барчовски е на мнение, че баскетболният
Коментари Харесай

Барчовски: Мечтите ми са да спечелим и двата мача

Националният селекционер - Росен Барчовски е на мнение, че баскетболният тим на България ще преодолее първия стадий на международните квалификации.

" Доста години съм водил националния тим в най-различни квалификации и цикли. Бяха лятото, само че август-септември, бяха по време на сезона, зимата. Сега имаме нов формат. Лично не си припомням подобен, в който формалните мачове са безусловно след края на шампионатите. Това ще е едно необичайно лято.

Имаме две последни квалификации за влизане в идващия стадий. Ако се класираме, август стартира идващият, безусловно преди Европейското състезание. Ако не, стартира предварителна подготовка за идващото европейско състезание. Ще би трябвало да държим тимовете ангажирани съвсем цяло лято. Това ще е огромен проблем за всички, освен за нас.

Обективно Литва стоят доста по-добре от нас. С Босна в последните мачове имаме къде лесни, къде сложни загуби. Обективно видяно те са любимци. Няма какво да крием, ще ни е доста мъчно. Съперниците ни сигурно ще са усилени. Особено Литва, до колкото имаме информация. От друга позиция, обективно ние се ускоряваме с състезател Топ 5 на Евролигата. Второ - всички ще сме на линия, дай Боже - до края. И на трето място - нашият тим закупи самочувствие - за всички е очевидно, че играем като еднакъв с всевъзможни тимове. Ние не се опасяваме. Ние си имаме вяра. Вътрешно имам вяра, че можем да го създадем. Не съм се трансформирал. Мечтите ми са да спечелим и двата мача. С това би трябвало да стартираме - с религия в себе си и с готовност. Тогава компенсираме всичко. Няма по какъв начин да ни подценят ".
 Росен Барчовски разгласи групата за лагера в Самоков
Росен Барчовски разгласи групата за лагера в Самоков

Ето кои 14 състезатели ще се съберат на 19 юли
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР