Националният съюз на автомобилните превозвачи на Румъния (UNTRR) осъжда гласуването

...
Националният съюз на автомобилните превозвачи на Румъния (UNTRR) осъжда гласуването
Коментари Харесай

Румънските превозвачи искат от правителството да премахне контрола по границата с България

Националният съюз на автомобилните превозвачи на Румъния (UNTRR) осъжда гласуването на Австрия против присъединението на Румъния и промишлеността на автомобилния превоз към Шенгенското пространство и изисква от румънското държавно управление да отстрани контрола по границата с България. Това оповестява румънската организация Аджерпрес, като се базира на прессъобщение на организацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Автомобилната промишленост и превоз са най-засегнатият стопански бранш поради негативния избор на Австрия. Това е мощен удар за румънската стопанска система, в която са намесени големи ползи ", се споделя още в документа.

" Ако Австрия искаше да изпрати сигнал, както твърди, против разширението на Шенген, тогава не трябваше да приема никоя страна претендент. Избирателният избор, посредством приемането на Хърватия и отхвърлянето на Румъния и Българя, показва индивидуален и непоследователен метод, който унищожава единството на Европейския съюз под строгото наблюдаване на Европейската комисия. Промяната на разпоредбите в края на играта единствено за някои от претендентите ясно потвърждава неравностойно отнасяне. Това ли са новите правила на Европейския съюз? Ако Австрия и другите страни членки на Европейски Съюз желаят да трансформират изискванията за присъединение към Шенгенското пространство, то те би трябвало да ги наложат на бъдещите страни кандидатки, а не на съществуващите, от които е поискано да изпълнят избрани условия и те към този момент са ги изпълнили ", допълват от Националния съюз на автомобилните превозвачи на Румъния.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР