Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе днес извънредно заседание

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе днес извънредно заседание
Коментари Харесай

Тристранният съвет обсъжда удължаването на мярката "60 на 40"

Националният съвет за тристранно съдействие ще организира през днешния ден изключително съвещание онлайн, на което ще бъде разискван план на държавно разпореждане за удължение на мярката " 60 на 40 " за опазване на заетостта до 31 май.

Социалните сътрудници ще вземат решение и за удължение на мярката " Запази ме " за работещи в неплатен отпуск от затворени поради пандемията обекти до 30 юни.
Удължаването на мярката " 60 на 40 " са до края на май се прави с аргумента, че е неотложно поддръжката за бизнеса да продължи и след края на март посредством погашение на средства на работодатели от засегнатите браншове, с цел да запазят заетостта на своите служащи.

И през спомагателния интервал на използване на мярката работодателите, получили средства, ще изплащат трудово заплащане в размер не по-малък от размера на осигурителния приход за октомври 2020 година и ще внасят дължимите осигурителни вноски за съответния месец.
С измененията по мярката " Запази ме " хората ще имат право на отплата за не повече от 60 дни в границите на 2020 година и не повече от 90 дни в границите на 2021 година, в които са употребили неплатен отпуск по отношение на наложени ограничавания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР