Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди на извънредно онлайн заседание

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди на извънредно онлайн заседание
Коментари Харесай

Готвят увеличение на заплащането на извънредния труд на служителите на МВР

Националният съвет за тристранно съдействие разиска на изключително онлайн съвещание законопроект за изменение на Закона за Министерство на вътрешните работи, засягащ заплащането на изключителния труд на работещите в системата на ведомството. 

С препоръчаните промени  се планува за държавните чиновници в Министерството на вътрешните работи да се дефинира нов метод, при който всеки труд, положен отвън откритото постоянно работно време до 70 часа на тримесечен интервал и 280 часа годишно, да се регистрира като ексклузивен труд и да се компенсира с заплащане, като по този метод ще отпадне компенсирането с спомагателен годишен отпуск за изключителния труд. 

Законопроектът планува съответният ексклузивен труд да се заплаща с нарастване от 50 на 100 върху главното месечно заплащане за държавни чиновници в Министерство на вътрешните работи  – полицейски органи и органи по пожарна сигурност и отбрана на популацията, които работят на ненормирано работно време. С смяната за тях се регламентира и подневно отчитане на работното време. 

На съвещанието, свикано от заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова, обществените сътрудници поддържаха законопроекта, импортиран от Пламен Нунев и група народни представители. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР