Националният съвет по трудови отношения на САЩ излезе със становище,

...
Националният съвет по трудови отношения на САЩ излезе със становище,
Коментари Харесай

Amazon уволнила незаконно служители заради критики към компанията

Националният съвет по трудови връзки на Съединени американски щати излезе със мнение, че Amazon е уволнила нелегално двама чиновници предходната година, откакто били сериозни към компанията, съобщи Fox Business.

Емили Кънингам и Марен Коста настояват, че колосът за електронна търговия е упражнявал нелоялни трудови практики, откакто били уволнени за това, че изразили „ поддръжката си за изискванията на работа на свои сътрудници от Amazon “. Според „ Ню Йорк Таймс “ двамата пострадали са изказали обществено и позицията си във връзка с въздействието на компанията върху климатичните промени.

Amazon е упрекната, че поддържа „ прекомерно необятни и безпричинно неразбираеми политики или правила за работа “, както и че „ лимитира чиновниците от техните права и действия по раздел 7 “ на съвета за трудови връзки, съгласно който е нелегално работодателят да се намесва, лимитира или принуждава чиновниците при упражняването на техните права.

В изказване от компанията оповестиха, че поддържат правата на всеки служащ да подлага на критика изискванията на работа на своя шеф.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР