Националният съвет /НС/ на "Да, България" е дал мандат на

...
Националният съвет /НС/ на "Да, България" е дал мандат на
Коментари Харесай

Да, България даде мандат на Христо Иванов да води преговори за кабинет

Националният съвет /НС/ на "Да, България " е дал мандат на ръководителя в оставка Христо Иванов и на Изпълнителния съвет в оставка да водят договаряния за сформиране на държавно управление. Това научи Българска телеграфна агенция от пресцентъра на партията.

Изборните резултати на снощното съвещание не са били обсъждани. Ще има работна група, която да приготви Националната конференция, на която би трябвало да бъде определено управление на партията. Следващата седмица се чака и ново съвещание на Националния съвет, на което ще бъдат оценени резултатите от вота. Очаква се и да бъде избрана датата, на която ще бъде призован най-висшият конгрес на "Да, България ".

Народно събрание е изслушал информация от Христо Иванов за диалозите през вчерашния ден с "Продължаваме смяната ". Очаква се и останалите две обединения в обединението "Демократична България " - ДСБ и Зелено придвижване, да получат мандати за договаряния, с цел да може "Демократична България " да взе участие като едно цяло в процеса.

Вчера съпредседателите на "Продължаваме смяната " Кирил Петков и Асен Василев организираха рамкови лидерски срещи с "Има подобен народ ", Българска социалистическа партия и "Демократична България ". На тях бе конкретизиран, по думите на Петков, процесът, по който да се влезе в договаряния. Той анонсира също, че желанието е да бъде препоръчано съдружно съглашение. След диалозите Петков заключи, че обединенията, с които се е срещал, осъзнават какъв брой е значимо да имаме държавно управление.

В идващите дни би трябвало да бъдат излъчени работни групи по тематики и те да приказват по стратегии.
На снощната среща с "Демократична България " не са били обсъждани имена за министерски постове, с изключение на оставката на Иван Гешев като основен прокурор. По думите на ръководителя на "Да, България! " в оставка Христо Иванов, те са обнадеждени и гледат с оптимизъм на това, което стартира.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР