Националният съвет не реши да смени ръководството на БСП-София, а

...
Националният съвет не реши да смени ръководството на БСП-София, а
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Общинските съветници влязоха в управление с модела ГЕРБ, с който БСП от години се бори

„ Националният съвет не реши да смени управлението на БСП-София, а реши социалистите да го сменят. ” Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR. 
По неговите думи това не трябва да се приема като наказване, а като партийна мярка, каквато е предприемана и в други общини заради една или друга причина, а в годините са вземани и доста по-тежки ограничения, в това число изключване от партията. 
Ченчев удостовери, че мярката е наложена поради нарушение на устава на партията и неуважение на решение на Националния съвет. „ Решението на Националния съвет, което препотвърди решение на Градския съвет на БСП-София, гласеше, че общинските съветници би трябвало на първото съвещание на Столичния общински съвет, което започваше 8 пъти, трябваше да повдигнат и поддържат за ръководител нашия претендент Диана Тонова. А се получи по този начин, че те гласоподаваха за човек на тези, които рязаха Паметника на Съветската войска и ядоха тортите, по-късно пък гласоподава с модела, против който се борим и влязоха в ръководство с ГЕРБ посредством комисиите. В момента тези хора са със свалено доверие от управлението на партията ”, изясни социалистът. 
Той акцентира: „ В народен проект Българска социалистическа партия пет пъти ходихме на избори, а имахме доста оферти и бяхме изкушавани да влезем в сглобка. Но не влязохме, точно поради това да не предадем нашите гласоподаватели. ” 
По неговите думи несъгласието вътре сред социалистите по отношение на дейностите на общинските съветници е било причина да не се наложи по-тежка глоба, а Националният съвет да реши членовете на БСП-София сами да си изберат ново управление. 
Той изрично не се съгласи с тезата, че по този метод се саботират европейските избори. „ Саботаж вършат тези, които не се преценяват с управлението, с чиито подписи те станаха общински съветници от Българска социалистическа партия. Нека не се наскърбяваме по какъв начин един или различен човек бил клакьор на личната си партия. Ние се тормозим те да не са клакьори на ГЕРБ, с които си поделиха комисиите в СОС ”, разяснява още Ченчев. 
„ Българска социалистическа партия не се опасява от избори 2 в 1. Тази сглобка би трябвало да се разглоби, тъй като тя е нездравословна за България. Виждате порочните и взетите на мрачно решения. Не се приказва за политики за хората и за нищо друго, с изключение на за постове и позиции ”, безапелационен бе той. 
И добави: „ Този, който Нинова назовава „ господин постояноство ” – Бойко Борисов, защото непрекъснато си трансформира мнението, когато Политическа партия оповестиха меморандума, сподели, че по този начин не се предписание в правова страна – да се разпределят 50 на 50 регулаторите. Два дни по-късно той сподели, че и министерските постове ще разпределят 50 на 50. Това е скандално. ”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР