Националният съвет на ПП Движение Да, България е решил днес

...
Националният съвет на ПП Движение Да, България е решил днес
Коментари Харесай

Да, България мисли за нова програма, идейна платформа и група в ЕП

Националният съвет на Политическа партия " Движение Да, България " е решил през днешния ден да стартира вътрешнопартиен спор за разработване на обновена идейна и програмна платформа на партията. Това излиза наяве от известие от пресцентъра на политическата групировка.

Изпълнението на решението се разпорежда на Изпълнителния съвет (ИС) на " Да, България ". То е признато на съображение член 15, ал.6, т. 1 от устава на групировката. Предвижда се партийната платформа да бъде обновена в сходство с полезностите на " Да, България ".

Изпълнителния съвет би трябвало също dа организира диалози с сътрудниците на партията в " Демократична България " за надграждане на обединението като водещ индивид в дясно-центристкото политическо пространство. Той би трябвало да организира и вътрешнопартиен спор за избор на европейско политическо семейство , в това число предвид на опцията за включване в общо европейско политическо семейство с " Демократи за мощна България ".
 И
И " Да, България " се реши на коалиция с Политическа партия за изборите

Предвижда се сключване на съглашение и основаване на управническа стратегия

Решения по тези въпроси ще бъде взето на национална конференция на " Да, България " при започване на март 2024 година

Националният съвет на партията също по този начин удостоверява поддръжката си за кабинета " Денков " , присъединяване си в коалиция " Продължаваме промяната " / " Демократична България " и стратегическото взаимоотношение сред Политическа партия и Демократична България за осъществяване на програмните цели на ръководството на страната.
 Винтовете в сглобката затегнати с две оставки
Винтовете в сглобката затегнати с две оставки

След среща сред ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи още веднъж има непоклатимост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР