Националният съвет на партията изрази подкрепа за Румен Радев и

...
Националният съвет на партията изрази подкрепа за Румен Радев и
Коментари Харесай

Нинова: Ще уважим правото на структурите да направят номинации за президентските избори

Националният съвет на партията изрази поддръжка за Румен Радев и Илияна Йотова, само че занапред стартират нашите стъпки за номинации за президент и вицепрезидент. Нашите структури харесват двойката на Радев и Йотова, само че ние ще уважим правото да има номинации.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Лице в лице ".

" При нас постоянно има доста номинации, най-после обаче се събират груповите органи и решаваме, отсичаме и започваме да работим ", добави още тя.

Нинова разяснява възможния политически план на Кирил Петков и Асен Василев с хипотетичното присъединяване на Румен Радев.

" Всеки е свободен да прави партийни и политически планове, само че поради честността в политиката, това не трябва да се прави с ресурса на служебния кабинет. Да не се прави на гърба на други партии – бъди самоуверен, излез и се състезавай. Имаме информация от наши структури, че хора уговарят наши членове да поддържат един подобен предстоящ план ", изясни ръководителят на левицата, като отхвърли да разяснява дали става въпрос за лица от администрацията на Румен Радев, с цел да не " внася спомагателни интриги ".

Корнелия Нинова изясни, че съгласно нея ключът за решението на политическата рецесия и съставянето на държавно управление в идващия парламент се намира в предизборната акция, а не в следизборните обединения в Народното събрание.

Лидерът на Българска социалистическа партия регистрира и три огромни казуса на ниво " страна ", случили се по време на 46-ото Народно заседание - задкулисие, липса на опит за смяна на модела и изцяло отделяне от " живия живот " отвън Народното събрание.

" Задкулисието го усетихме най-силно при третия мандат. От една страна бяхме ние като мандатоносител и нашето предложение за обществени диалози, а от другата страна във времето разбрахме, че е имало другия модел – вървене по офиси, опити да се разцепват групи, шушу-мушу по ъглите. Ние стояхме настрани, по тази причина и се отличихме от тези договаряния ", обясни думите си Нинова.

" Не пипнахме модела – една група хора стоят някъде на мрачно, дърпат конците на държавните институции и се одобряват решения в интерес на тези хора, които забогатяват, а народът беднее. Нищо от това не беше пипнато ", добави тя.

Според Нинова в действителност казусът на проблемите през днешния ден са нарасналите цени на консумативи и храни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР