Националният съвет на Движение България на гражданите взе решение партията

...
Националният съвет на Движение България на гражданите взе решение партията
Коментари Харесай

ДБГ реши да напусне Реформаторския блок и ще търси друга коалиция

Националният съвет на " Движение България на жителите " взе решение партията да напусне обединението Реформаторски блок.
Няма да бъдем повече част от Реформаторите, тъй като част от партиите не обявиха изрично, че желаят да бъдат съпротива и на дейности на прокорупционното ръководство на ГЕРБ и " Обединени патриоти ", съобщи ръководителят на ДБГ Димитър Делчев.
Ще водим диалози с политически партии, които също считат, че този средновековен модел на ръководство на страната и общините би трябвало да бъде спрян. ДБГ, обаче, внимава да не влезе в тактическа коалиция, тъй като нашата цел е да работим за по-широко обединяване на демократично мислещите хора, не на партийни елити, сподели още Делчев. Трябва да създадем нещо трето - по-добро от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, което да им бъде техен контрапункт, добави той.
Според думите му бъдещото обединяване би трябвало да си сложи за задача подреждането на страната по този начин, че качеството на живот да е съизмеримо със Западна Европа, с цел да останат младежите в България.
Има изрично оттегляне от нашите евроатлантически позиции от страна на ръководещото болшинство, което продължава да се снишава по значимите тематики в интернационален проект, сподели Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ. Половинчато беше мнението по случая Скрипал, сега за рецесията в Сирия също няма ясна позиция, а ръководителят на парламентарната група на един от ръководещите съдружни сътрудници споделя, че нашият път е Евразия. Трябва да бъдем част от позицията на Европейски Съюз и НАТО, тъй като тук приказваме за доверие и отговорност, добави той.
Дошло е времето да спрем да си приказваме за партийни лидерски решения, а за решения на действителните проблеми. Не е забавно дали между тях се харесваме, а дали можем взаимно да решим проблемите на хората като ниските приходи, безработица, липса на фрагменти, образованието, корупцията, сигурността, добави Даниела Везиева, заместник-председател на ДБГ.
Националният съвет на ДБГ разпореди на управлението да организира поредност от срещи с политически партии, професионални съюзи, организации и в съгласуваност с гражданското общество да набележи най-неотложните проблеми за решение, както и да изготви политическа стратегия с ограничения за решаването им. Беше призната и харта на правила и полезности, които да бъдат насочна точка при реализирането на партньорства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР