Националният съвет на БСП утвърди листите си за предстоящите избори,

...
Националният съвет на БСП утвърди листите си за предстоящите избори,
Коментари Харесай

БСП утвърди водачите на листи и прие предизборна платформа

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди листите си за идните избори, одобри декларация за войната в Украйна, одобри предизборна платформа и разгласи започване на подготовка за референдум, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Приехме декларация за войната в Украйна и вандалския акт на посягане против Паметника на руската войска ”, заяви на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя добави, че е чула думите на Борисов да се махне плочата на паметника на руската войска и уточни: “Има задоволително експанзия, ненавист и разцепление, с цел да всяваме и още такова. Точно на нас ръководители на партии не ни отива “, разяснява Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че паметниците са историята на България. „ По-добре да се търсим обединителни дела ”, прикани тя.

Лидерът на левицата затвърди позицията на партията за войната в Украйна. „ Войната е унищожителна, братоубийствена, с тежки последствия за целия свят, тежки последствия за Европа и България. Виждаме изхода от нея в прекъсване на военните дейности, започване на договаряния за реализиране на мир “, уточни тя.

Нинова означи, че второ нещо, което са създали на Националния съвет е да подредят листите си за идните избори. Тя изясни, че това се е случило без никакво напрежение, а доста умерено в добър диалог с техните структури.

„ Имаме обновяване в листите, има опитни депутати, има и нови лица. Има нов инженер, лекар, учители, гледали сме да са експерти. Това са хора познати в районите.

Има и непокътнати водачи. Търсили сме комбиниране сред професионализъм, млади и остарели. Опит и младост, само че във всички случай професионализъм ”, сподели тя и разкри, че е имало единствено 1 спор за лидера на Велико Търново, само че в последна сметка решението е взето с 95 гласа “за ” и 11 “против ” или “въздържали се ”.

Лидерът на Българска социалистическа партия сподели, че третото, което е приключил Националният съвет на партията е да одобри предизборна платформа.

„ Приехме своята предизборна платформа, която озаглавихме “Мир, благополучие, взаимност и напредък. Много от нещата, които обещахме предишния път свършихме, само че остана и несвършена работа. С цялостно единогласие беше призната предизборната платформа на партията. За нас политиките, който сме записали са най-важното нещо “, посочи Нинова.

Тя заяви, че стартират подготовката за референдум “за и срещу джендър образованията в учебните заведения до 18 години ”. Нинова подсети, че те нямат нищо срещу хората с друга полова ориентировка и почитат правата им, само че не биха желали тази идеология да прониква в учебните заведения. Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че е формиран предприемчив комитет, в който вземат участие девет души. Тя акцентира, че комитетът е отворен и за още хора.

„ Политическата неустойчивост в България докара до това, че да няма поредна и ясна позиция. Една от задачите ни след изборите би трябвало да е да се сформира кабинет, да има ясно болшинство и то да показва ясна позиция ”, безапелационна е Нинова.

Борислав Гуцанов акцентира, че в тежки моменти Българска социалистическа партия знае по какъв начин да отреагира и какво да направи. „ Няма да позволим да се открадне направеното от Българска социалистическа партия повторно “, безапелационен е той.

Според него посланията на Българска социалистическа партия в платформата са ясни и те ще бъдат изпълнени. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР