Националният съвет на БСП ще се събере в началото на

...
Националният съвет на БСП ще се събере в началото на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП ще се бори до последно за съставяне на правителство


" Националният съвет на Българска социалистическа партия ще се събере при започване на седмицата, с цел да решим дали да продължим напъните, или да върнем мандата. Ако забележим, че няма опция за държавно управление, няма да злоупотребяваме и ще върнем мандата , само че ще опитаме до последно какво може да се направи. В сряда ще имаме повече изясненост ".

Това съобщи пред БНР водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова.

По думите й,водени от грижи за, Българска социалистическа партия води диалози за задържане на мандата, с цел да се реши този значим въпрос. Тя акцентира, че не са провеждани диалози с Има Такъв Народ за единодушие мандата да бъде арестуван , след, че стопира договарянията за сформиране на държавно управление.

Нинова бе безапелационна, че за постове в нов кабинет не се приказва, до момента в който не се поправят грешките от предходния.

" По време на договарянията за сформиране на държавното управление ние си говорихме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, изчислявахме дали има пари за безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, какъв брой ще ни костват безвъзмездни учебници, по какъв начин да създадем антикорупционното законодателство, да стартираме договаряния с снабдители на газ. Какво си приказват по централите, в парламентарните групи, не можем да носим отговорност. Ние носим отговорност за договарянията за сформиране на държавно управление ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова уточни, че са били правилен договарящ по програмата. Какви връзки имат с Демократична България и с Политическа партия отвън това, не мога да знам. Но сътрудниците явно бързат, приказват си за министри, преди да приключим програмата. Не го намирам за правилно, добави вицепремиерът в оставка.

" Българска социалистическа партия, Демократична България и Политическа партия сме безапелационни, че нашата цел е битка с корупцията, промяна на остарялото, нови правила, правова страна. Може би това счупи договарянията. ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " видяха, че има късмет да изберем КПКОНПИ, Бойко Рашков, изплашиха се и дръпнаха Има Такъв Народ още веднъж ".

По думите на Нинова предварителните избори са безсмислени, тъй като няма да трансформират нищо. Тя акцентира, че ще изпуснем значимите летни месеци, в които да се вземат решения за зимата.



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР