Националният съвет на БСП ще реши дали президентът на ПЕС

...
Националният съвет на БСП ще реши дали президентът на ПЕС
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП решава дали Станишев да е част от листата за евровота

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще реши дали президентът на ПЕС Сергей Станишев ще бъде включен в кандидатската листа на партията за Европейския парламент. Така водачът Корнелия Нинова отговори на въпроса допустимо ли е Станишев въобще да не бъде включен измежду претендентите, каквото мнение е изразила през вчерашния ден тя. Пленумът на левицата избра Елена Йончева за лидер на листата.

 © БГНЕС
Корнелия Нинова подсети, че съгласно устава и разпоредбите за номиниране Националният съвет на партията има последната дума кой ще влезе в кандидатската листа на левицата и на кое място ще бъде спретнат.

Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Решението ни е такова съвещание да има в първата половина на април, тъй че дотогава изчакайте, апелирам. Националният съвет ще подрежда листата и местата в нея.
Нинова отхвърли подозренията на вътрешната съпротива за операции при гласуването за лидер на листата.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Ако някой има тъжби, подозрения, има партия, има контролни органи - да ги отнесе тук, а не да ги развява по малките екрани. Ако си търсиш опрощение за една загуба, можеш да намериш доста пояснения, само че факт е, че Националният съвет избра Елена Йончева за лидер на листата.
В предаването на Българска национална телевизия " Още от деня " Елена Йончева се съгласи, че дебатът кой ще води листата на Българска социалистическа партия е бил много тежък, само че счита, че това е естествен развой.
 Елена Йончева: Евролистата на Българска социалистическа партия е резултат от демократично гласоподаване Елена Йончева: Евролистата на Българска социалистическа партия е резултат от демократично гласоподаване
Българската социалистическа партия излъчи водача на листата си за Европейските избори. Елена Йончева ще води претендентите на социалистите. На второ мяс...
Елена Йончева - лидер на листата на Българска социалистическа партия за Екологичен потенциал: Моето мнение персонално е, че Станишев е един от най-успешните европейски политици.
- Защо той не води листата като е толкоз добър политик?
- Защото има народна власт, тъй като по този начин са дали своят вот хората. Смятам, че това е обективно решение.
Елена Йончове уточни още, че тя е била издигната от 266 организации, а Сергей Станишев от 230, или общо двамата са събрали 80% от номинациите от цялата страната.
 Елена Йончева е лидерът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите Елена Йончева е лидерът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите
Елена Йончева ще води листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. Тя завоюва с 95 на 75 гласа пред президента на ПЕС Сергей Станишев. Двамата получиха най-вече н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР