Националният съвет на БСП ще решава в петък съдбата на

...
Националният съвет на БСП ще решава в петък съдбата на
Коментари Харесай

Пленумът на БСП решава в петък дали и как наказва министрите от служебния кабинет

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще взема решение в петък ориста на тримата социалисти, които станаха министри в служебното държавно управление – Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев. Това стана ясно след брифинг на Георги Свиленски и Борислав Гуцанов, които са членове на Изпълнителното бюро на партията.

Не мога да разясня дали се плануват санкции или ограничения. Решението дали някой да бъде изключен може да бъде единствено на Националния съвет, отговори Свиленски на въпрос дали се плануват санкции против тримата, станали министри без утвърждението на Българска социалистическа партия. Който ви внушава, че това се прави от Изпълнителното бюро или Корнелия Нинова – не е прав, добави той.

Народно събрание е органът, който взима тези решения, в ИБ не е обсъждана сходна тематика. Но че ще има диалог в Народно събрание – обикновено е да има сходни диалози. Слава богу, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която води по сходен метод разговор с членовете си от най-ниското до най-високото ходило, разяснява и Гуцанов.

Но всеки един член на Националния съвет като член на управителен орган на партия, която ще взе участие в изборите, би трябвало да взе участие, да бъде съпричастен, да бъде водач в тази предизборна акция. И би трябвало да питате тези министри по какъв начин в качеството си на членове на Народно събрание ще работят за успеха на Българска социалистическа партия, като въпреки това би трябвало да обезпечат честността, прозрачността и независимостта за изборите, разяснява още Свиленски.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР