Националният съвет на БСП ще решава утре дали би подкрепил

...
Националният съвет на БСП ще решава утре дали би подкрепил
Коментари Харесай

БСП ще мисли 24 часа дали да подкрепи кабинет на Има такъв народ

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще взема решение на следващия ден дали би подкрепил държавно управление на Има Такъв Народ. Ако отговорът е позитивен, разговорът с групировката на Слави Трифонов ще продължи посредством експертни групи. Към момента общите неща сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са повече от разликите. Всичко това заяви Корнелия Нинова пред публицисти през днешния ден, откакто завърши първата среща сред управленията на двете партии. 

" Не сме говорили за имена и постове. Нито ние поставихме въпроса, нито те ", сподели. Нинова. Щекотиви тематики като въпроса за Северна Македония и Истанбулската спогодба също не били разисквани. Сходство било обрисувано за правосъдната промяна. " Настояваме за нов закон за КОНПИ, гледаме на тази промяна като нещо доста съществено ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
 Диалогът сред Има Такъв Народ и Демократична България бил градивен, Тошко Йорданов мълчи за Движение за права и свободи Диалогът сред Има Такъв Народ и Демократична България бил градивен, Тошко Йорданов мълчи за Движение за права и свободи
Кабинети се редят, когато се прави съществено месеци наред. Надявам се мощно да не става дума за подобен интервал от време и няма да стане за...

Съгласие се постигнало и към прекъсването на лобисткото законодателство, писането на закони на крайник. Различия има за ББР (БСП е срещу продажба на банката), както и към Здравната каса (социалистите са срещу демонополизация). Двете партии се разминават и по отношение на момента за преизчисляване на пенсиите. В последна сметка се разбра, че Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са приказва общо през днешния ден по някои от тематиките.

Но Нинова означи, в случай че най-после договарянията дадат резултат, ще би трябвало целите да се впишат в обща рамка. 

" Имаме доста общи неща с партиите, само че и разнообразни акценти. По тях ще работим с работните групи в Народното събрание. С тази численост депутати ще би трябвало да има консенсус и договаряния. Българска социалистическа партия е по-социална партия, а ние сме по-практична. Но главната ни обща цел е да се махне ръководството на ГЕРБ. Целта ни е да се намерят общи неща с партиите, а не линии, които да ни разделят " сподели пък Тошко Йорданов от Има Такъв Народ след срещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР