Националният съвет на БСП се събра на заседание седмица преди

...
Националният съвет на БСП се събра на заседание седмица преди
Коментари Харесай

Социалистите се разделиха в мненията си за избора на Нинова за лидер



Националният съвет на Българска социалистическа партия се събра на съвещание седмица преди 50-ия конгрес на партията. Предвижда се доклад за активността на Централната комисия по вътрешнопартийния избор за ръководител на Българска социалистическа партия.

Преди началото на съвещанието мненията на социалистите за избора на Корнелия Нинова се разделиха. Според Филип Попов няма нарушавания, а изборът е посочил безапелационна поддръжка за ръководителя:

" Не, изрично нямам! Знаете резултата. Аз ще го повторя, тъй като ми е прелестно да го слушам, над 67 % интензивност, над 81 % поддръжка за Корнелия Нинова. Това е задоволително красноречиво. Партията е мобилизирана, явно е консолидирана, тъй че резултатите са тези - такива, каквито са ".

Красимир Янков обаче ще предложи анкетна комисия, която да прегледа подадените тъжби и сигнали за нарушавания:

" Тази партия е консервативна и го сподели на този избор. Да забележим дали ще се удостовери това, че тя следва сляпо своя ръководител и с приемането или неприемането на такава нарочна комисия, която да рапортува на Конгреса. Според мен той би трябвало да се произнесе, тъй като всички тези подозрения и обстоятелства за опорочаване на избора може да доведат до отчаяние такова, каквото, разбирам, че ще има през днешния ден с неприсъствието на съвещанието на огромна част от членовете ", съобщи Красимир Янков преди началото на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия

Валери Жаблянов , който беше съперник на Нинова, не счита, че изборът е бил почтен:

" Като цяло изборът беше проведен преднамерено. Превърна се във фарс и не можа да послужи по никакъв метод за готовност на левицата в България ".

Таско Ерменков прикани за единение:

" Считам, че оттук насетне единственото нещо, към което би трябвало да се сплотяваме, това е волята на тези хора, които гласоподаваха, над 67 % от членовете на Българска социалистическа партия, да бъде претворена и от управлението на партията за една по-добра и по-просперираща България, с цел да няма разцепление. Разединение на партията има в ГЕРБ. Там бягат от партията ".

Към апела за единение се причисли и Георги Гергов - различен представител на вътрешната съпротива, въпреки и с рецензии към избора на Нинова.
 Георги Тодоров Георги Тодоров
" Това, което съм го споделил, си държа на думите и считам, че тази победа ще победи. Имаме избори и ние всички би трябвало да се обединим и да гледаме напред ".

Друг неуспешен претендент за водач на Българска социалистическа партия - Георги Тодоров - донесе два Оскара, които да връчи на определени от него членове на партията. Единият е за Корнелия Нинова за повсеместен принос за положението на партията.

Очаква се на съвещанието да бъде изработен и доклад на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". В дневният ред на съвещанието е доклада на депутатите и в европейският парламент. Очаква се Националният съвет да одобри и резолюция против деянията и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа.

Ще бъде разисквана и политическа декларация на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия за развиването на партията, както и целите на нейната политика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР