Националният съвет на БСП се събира днес, за да направи

...
Националният съвет на БСП се събира днес, за да направи
Коментари Харесай

БСП се събира на извънреден пленум заради резултатите от евровота

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира през днешния ден, с цел да направи разбор на представянето са на изборите за Европейски парламент, както и да създаде правила за избор на нов ръководител на партията. Според Корнелия Нинова до два месеца процедурата за избор на ръководител ще стартира, като този път водачът на партията ще бъде определен по новия Устав на Българска социалистическа партия посредством директен вътрешнопартиен избор от всички членове на политическата групировка.

Нова процедура по желание на ръководител и опция за промяна на всички общински и регионални управления в страната - това са част от ограниченията, с които Българска социалистическа партия реагира на загубата на евроизборите. Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ще се отдръпна от поста, само че ще взе участие в конкуренцията за председателското място.

Председателят ще бъде определен според новия Устав на Българска социалистическа партия, признат на последния конгрес на партията. В него е записано, че ръководителят се избира посредством директен вътрешнопартиен избор по ред и условия, избрани от Националния съвет на Българска социалистическа партия.

На днешния пленум на партията се чака да бъдат направени разпоредбите, по които ще се осъществен изборът на ръководител на партията, изясни Нинова. Днес на пленума Българска социалистическа партия ще взема решение също ще се върне ли в Народното събрание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР