Националният съвет на БСП се очаква да се събере в

...
Националният съвет на БСП се очаква да се събере в
Коментари Харесай

БСП определя водачите на листите си и избира ново Изпълнително бюро

Националният съвет на Българска социалистическа партия се чака да се събере в понеделник, с цел да дефинира водачите и местата за съдружни сътрудници в листите си за идния на 11 юли избор.

Миналата седмица Нинова публично разгласи, че Българска социалистическа партия ще се яви на изборите в. Партията подписа съглашения с АБВ, Георги Кадиев, както и с " Движение на непартийните претенденти " на Минчо Христов. Сега те ще получат места в листите на " Българска социалистическа партия за България ".

До това се стигна след пагубния избирателен резултат на Българска социалистическа партия на предишните избори. За пръв път от 20 години насам групировката стана трета мощ и загуби съвсем половината от гласоподавателите, подкрепили я на предходните избори през 2017 година. Тогава за социалистите гласоподаваха 955 490 души, а в този момент - 480 124. Партията се срина даже под резултата си след злополуката с кабинета " Орешарски " през 2014 година, когато е получила 505 527 гласа.

От Българска социалистическа партия водеха диалози и с " Движение 21 ", само че в последна сметка в обединението с Мая Манолова и " Отровното трио " - " Изправи се! Мутри вън! ".

Националният съвет на Българска социалистическа партия би трябвало да избере и ново Изпълнително бюро на партията. В деня след изборите Нинова разгласи, че остава на поста си, само че Изпълнителното бюро, което се предлага от нея, подаде оставка.Очаква се водачът на Българска социалистическа партия да предложи същият състав на бюрото, само че може би без Янаки Стоилов и Крум Зарков, които след неуспеха на изборите през май желаеха и Нинова да си подаде оставката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР