Националният съвет на БСП реши да не отстранява и да

...
Националният съвет на БСП реши да не отстранява и да
Коментари Харесай

БСП свика избори в София. Не наказа общинските съветници, гласували за председател на СОС

Националният съвет на Българска социалистическа партия реши да не отстранява и да не постанова никакви наказанияна общинските си съветници в София, откакто към този момент разгласи, че от тях поради поддръжката им за ръководителя на Столичния общински съвет.

Вместо това необятното управление е решило в София и Бургас до два месеца да се проведат нови избори в софийската и бургаската организации, сподели водачът на партията Корнелия Нинова.

" Наложи се да вземем това решение заради неизпълнения на градското управление на Националния съвет на партията, което по нашия правилник е наложително за висчки организации в страната. Даваме възмоност на социалистите в БСП-София да дефинират какви управления желаят, " изясни Нинова.

Партията смъкна доверието си от общинските съветници в София отпред с Иван Таков, откакто при гласуването на 8 февруари Цветомир Петров от ПП-ДБ-Спаси София получи гласовете на 47 от 59 взели участие съветници, в това число от Българска социалистическа партия.

Въпреки че на 20 януари националното заседание е приело решение да не се поддържа никой различен претендент за ръководител на СОС с изключение на социалистката Диана Тонова, ръководителят на БСП-СофияИван Таков разгласи, че Градският съвет на Българска социалистическа партия бил дал своя вот различно предложение - " при съществуване на необятен консенсус " да се гласоподава за Цветомир Петров.

За разлика от него Ваня Григорова, която членува в групата на Българска социалистическа партия в СОС, само че не е партиен член, отхвърли да гласоподава за Цветомир Петров.

От изпълнителното бюро на партията тогава оповестиха, че с решението си да гласоподават за кандидатурата на Цветомир Петров общинските съветници " към този момент не съставляват Българска социалистическа партия, а единствено себе си и носят персонална отговорност за дейностите си в СОС ".

" Можете да ни изключите единствено от вашата група по ползи, в която по този начин или другояче ние в никакъв случай не сме участвали, от партията - не ", сподели самият Иван Таков преди началото на съвещанието на Националния съвет.

Той сподели още, че събранието се е провело макар неналичието на кворум и напусна залата откакто водещият на съвещанието Георги Свиленски спря опцията за изявления на членове на съвета.

Срещу сваленото политическо доверие от общинските съветници на Българска социалистическа партия към този момент се оповестиха от 14 районни организации на партията в София, както и младежите от градската организация.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР