Националният съвет на БСП решава днес как да постъпи с

...
Националният съвет на БСП решава днес как да постъпи с
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Eкспертният кабинет винаги е вариант

Националният съвет на Българска социалистическа партия взема решение през днешния ден по какъв начин да постъпи с третия мандат за сформиране на държавно управление, който се чака президентът да връчи на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " на 5 май.

На влизане в постройката на Българска социалистическа партия ръководителят на Софийската партийна организация Калоян Паргов разяснява пред публицисти, че сега ще обсъдят всички разновидности за мандата, осведоми Българска телеграфна агенция. Първият е да го върнем незабавно, вторият е да се опитаме да беседваме в границите на идващите пет-шест дни след 5 май с другите политически сили и да забележим дали има чуваемост за нашите цели, уточни той. Паргов обаче разяснява, че това, което вижда досега в Народното събрание, не го обнадеждава за благоприятни условия за сформиране на държавно управление, а по-скоро за първата алтернатива - да се върне мандата.

В отговор на въпрос, Паргов разяснява, че експертният кабинет постоянно е вид. Виждаме, че всяка една политическа мощ приказва за специалисти, за хора визионери, за хора с социална тежест, за хора, които познават обособените ресори на съответните ведомства. Така че това е належащо на страната, въпросът е дали ще има чуваемост за целите, които ще сложи този експертен кабинет в границите на парламентарно показаните партии, уточни той.

На Велика събота сме пристигнали да забележим каква е готовността на управлението да поеме мандата и надлежно да го осъществя или да го върне, разяснява Кирил Добрев. Силно се надявам, че, в случай че взимаме мандата, първо би трябвало да представим политики, второ тези политики би трябвало да имат физиономия, т.е. лица, хора, Министерски съвет, и трето - неизбежно би трябвало да минем през сътрудници, сподели той.

На въпрос чака ли Корнелия Нинова да е подготвена да показа през днешния ден претенденти за министри и политика на предстоящ кабинет, Кирил Добрев отговори: " Г-жа Нинова се готви за този момент пет години, в случай че към този миг не е готова, тя в никакъв случай няма да е готова различен път ". Попитан Нинова ли ще е претендентът да министър председател, той сподели, че това ще реши Националният съвет, само че посочи, че третият мандат взима парламентарна група, а не претендент за министър председател.

Според Антон Кутев, няма вид, в който партия, която е изгубила изборите да търси вид за поддръжка. Времето за Българска социалистическа партия за държавно управление беше преди да влезе в изборите и преди да ги загуби. Оттук нататък най-бързото връщане на мандата и отиване на нови избори е високо честно и към гласоподавателите на Българска социалистическа партия, и към жителите, разяснява той.

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков съобщи, че ще вземат най-отговорното решение. Най-правилното нещо се случва сега - групово решение. Публично е оповестено по кое време го взимаме, дружно, а не в някой офис, някой водач, по неразбираеми критерии, по-късно оповестено във Facebook, откъдето пък, виждате ли, хората би трябвало да се осведомят за бъдещето на България, уточни той. По думите му, обстановката е доста сложна и деликатна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР