Националният съвет на БСП решава да отстрани ли от партията

...
Националният съвет на БСП решава да отстрани ли от партията
Коментари Харесай

БСП решава как да накаже общинските съветници, подкрепили председателя на СОС

Националният съвет на Българска социалистическа партия взема решение да в профил ли от партията или да наложи по-леки санкции на общинските си съветници в София откакто към този момент разгласи, че от тях поради поддръжката им за ръководителя на Столичния общински съвет.

При гласуването на 8 февруари Цветомир Петров получи гласовете на 47 от 59 взели участие съветници, в това число от Българска социалистическа партия.

Въпреки че на 20 януари националното заседание е приело решение да не се поддържа никой различен претендент за ръководител на СОС с изключение на социалистката Диана Тонова, ръководителят на БСП-София Иван Таков разгласи, че Градският съвет на Българска социалистическа партия бил дал своя вот различно предложение - " при съществуване на необятен консенсус " да се гласоподава за Цветомир Петров.

За разлика от него Ваня Григорова, която членува в групата на Българска социалистическа партия в СОС, само че не е партиен член, отхвърли да гласоподава за Цветомир Петров.

От изпълнителното бюро на партията тогава оповестиха, че с решението си да гласоподават за кандидатурата на Цветомир Петров общинските съветници " към този момент не съставляват Българска социалистическа партия, а единствено себе си и носят персонална отговорност за дейностите си в СОС ".

Какви да бъдат глобите би трябвало да се реши на съвещанието на Националния съвет в неделя. По-леките плануват единствено забележка или порицания, само че по-тежките включват краткотрайно лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатират за такива в период от една година, както и изключване от партията.

Така решението може да се окаже основно за борбата за лидерския пост на партията, така на изборите през есента един против различен може да се окажат Корнелия Нинова и Иван Таков.

Според устава на партията с цел да бъде изключен неин член и да бъдат отнети правата му са небходими най-малко половината гласове от членовете на Националния съвет, който се състои от 171 души.

Срещу сваленото политическо доверие от общинските съветници на Българска социалистическа партия към този момент се оповестиха от 14 районни организация на партията в София, както и младежите от градската организация.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР