Националният съвет на БСП единодушно подкрепи предложението на председателя на

...
Националният съвет на БСП единодушно подкрепи предложението на председателя на
Коментари Харесай

БСП прие декларация в защита на правата на гражданите и нейните депутати

Националният съвет на Българска социалистическа партия единомислещо поддържа предлагането на ръководителя на партията Корнелия Нинова за декларация в отбрана на правата на жителите, оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

В декларацията Народно събрание на Българска социалистическа партия се обръща към институциите и жителите на републиката с гледище да проявят интензивност за опазването на главните цивилен и човешки права, залегнали в българската Конституция.

" Опитите за ограничението на правата на опозиционните народни представители стартират да получават систематичен темперамент, изразяващ се в дейности на парламентарното болшинство, учредени напълно върху политическата целенасоченост, без да се преценяват с главния закон на страната ", показват социалистите.

От партията показват, че в декларация на Камарата на строителите в България са били застрашени народните представители Елена Йончева, Георги Свиленски, Крум Зарков и Христо Проданов поради изказани от тях отзиви и подхванати дейности. Народно събрание на Българска социалистическа партия и ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ясно декларират своята поддръжка за сътрудниците си, като уголемяват поддръжката на настояването им до Агенция " Пътна инфраструктура " с подписите на цялата парламентарна група, се споделя още в декларацията на социалистите.

Камарата на строителите изиска през седмицата оставките на Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, поради поисканата от тях самостоятелна техническа експертиза на автомагистралите " Тракия ", " Хемус ", " Струма " и " Марица ", пътя Русе-Видин и Околовръстния път на София.От сектора даже заплашиха, че ще стачкуват и няма да позволен депутатите в постройката на Народното събрание.

От Българска социалистическа партия се обръщат към правосъдната власт и означават, че " снемането на имунитет на депутат не трябва да се трансформира в елементарна общоприета процедура, която дава опция за всеки фиктивен мотив народните представители да бъдат подлагани на напън с прикрити, само че и много транспарантни политически планове ".

През седмицата основният прокурор Сотир Цацаров изиска снемане на депутатската отбраната на 6 народни представители от няколко партии, измежду които и на Йончева. Тя разгласи, че непринудено се отхвърля от имунитета си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР