Националният съвет на БСП единодушно одобри решението на столичната организация

...
Националният съвет на БСП единодушно одобри решението на столичната организация
Коментари Харесай

БСП подкрепи Манолова за София, напрежение за Варна

Националният съвет на Българска социалистическа партия единомислещо утвърди решението на столичната организация да бъде подкрепена кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Напрежение на днешния пленум обаче провокира избора на претенденти за локалната власт във Варна.

Кандидат на Българска социалистическа партия за кмет на Варна ще е депутатът и някогашен министър на образованието проф. Анелия Клисарова. Тя ще е и лидер на листата за общински съветници. До това решение се стигна, откакто беше отхвърлено предлагането на Българска социалистическа партия - Варна да се поддържа кандидатурата на Костадин Костадинов - ръководител на партия " Възраждане ".

Напрежение сред управление и ръководителя на варненската организация Борислав Гуцанов тлее от юли, когато беше свалено политическото доверието от него, само че при започване на седмицата варненската организация отхвърли да гласоподава оставката му. Мнозинството в Националния съвет пък отхвърли предложенията на варненските социалисти.
Борислав Гуцанов - член на Народно събрание на Българска социалистическа партия: Листата на процедура се пренарежда напълно от Народно събрание по предложение на управлението, на Кирил Добрев. Няма такива правила и аз премислям жалене в съда на това решение, защото би трябвало да бъде предпазено достолепието на варненската конференция.
Според Кирил Добрев кандидатурата на Костадин Костадинов е била изцяло неприемлива за Българска социалистическа партия, поради съществени ценностни разминавания. Смята, че е несвоевременно и предлагането Борислав Гуцанов да води листата на Българска социалистическа партия, поради сваленото политическо доверие от него.

Кирил Добрев - зам.-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия: Гуцанов е събитие в Българска социалистическа партия, което това управление се пробва да приключи. Това събитие е доста съществено влезнало, то е като израстък в Българска социалистическа партия.
Добрев е уверен, че с нова листа Българска социалистическа партия ще има по-добри резултати спрямо предходния локален избор. На днешния пленум бяха одобрени имената на 120 претенденти за локалната власт. Общо е мнението, че поддръжката за самостоятелната кандидатура на Мая Манолова ще бъде сполучлив модел за София.

 Българска социалистическа партия утвърди 120 претенденти за кметове за локалните избори през октомври Българска социалистическа партия утвърди 120 претенденти за кметове за локалните избори през октомври
Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди през днешния ден 120 свои претенденти за кметове, в това число на 13 регионални центрове. По-рано социалистите взеха решение единомислещо да п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР