Националният съд в Испания оневини бившия президент на Барселона Сандро

...
Националният съд в Испания оневини бившия президент на Барселона Сандро
Коментари Харесай

Съдът в Мадрид оневини бивш президент на Барса

Националният съд в Испания оневини някогашния президент на Барселона Сандро Росел по обвиняване в пране на пари, оповестиха от съда. Росел, който прекара 21 месеца в пандиза по време на делото, бе упрекнат в пране на пари в големи размери от близо 20 млн. евро, свързани с телевизионни права и спонсорски покупко-продажби в Бразилия.

През април, съдът в столицата Мадрид, който позволява огромни финансови проблеми, упрекна 55-годишния някогашен президент на каталунците дружно с жена му и още четирима души. Тогава, съдът заключи, че след оценка на уликите, предоставени по време на правосъдния развой, обвиняванията не били потвърдени, което провокирало прокурорите да апелират решението. В сряда бе дефинитивно решено, че Росел е оправдан по случая.

Семейство Росел бяха упрекнати в прикриването на пари, законно добити от Рикардо Тейшейра, някогашният президент на Бразилската футболна конфедерация, за телевизионните права за излъчването на другарските мачове на Бразилия. Росел преди живееше и работеше в южноамериканската страна, където сътвори бизнес взаимоотношения.

Той бе обвинен и в приемането на пари като част от спонсорството на Найк с бразилския народен тим. Росел бе президент на Барселона сред 2010-2014, когато напусна след съмнителни трансферни покупко-продажби, докарали Неймар от бразилския Сантос. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР