Националният резерват Масай Мара е един от най-важните за опазването

...
Националният резерват Масай Мара е един от най-важните за опазването
Коментари Харесай

Viasat Nature представя резервата Масай Мара

Националният резерват Масай Мара е един от най-важните за опазването на дивите животни и природа в Кения. Той е известен в международен мащаб с благосъстоянието и наситеността си на скотски типове, прочут с изключителната си популация от лъвове, африкански леопарди, гепарди и африкански слонове.

Едно от присъщите за Масай Мара неща е ритъмът на естествени миграционни цикли – идването и заминаването на стотици хиляди тревопасни, под деликатния взор на хищниците. Новият документален филм в две елементи по Viasat Nature Масай Мара – кръстопът на диви животни, с дебют на 3 октомври от 21:00 часа и повтаряне на 8 октомври в 20:55 часа и на 11 октомври – още веднъж от 21:00 часа, споделя тъкмо тази велика история за дивия живот, където плячка и див звяр се срещат и всяка такава среща може да дефинира нечия орис. Премиерата на " Масай Мара – кръстопът на диви животни " на 3 октомври слага началото на " Сезона на Африка " по Viasat Nature – със страхотна селекция от документални филми!

Африка е вторият по величина континент в света и дом на богато многообразие от растения и животни. Някои от най-интересните диви животни на континента са бабуините, чиито фамилни истории ще проследим в " Бабуини - едно в действителност диво семейство " – на 4 октомври в 22:00 часа и на 20 октомври в 21:55 часа. Изследваме също живота и разликите сред най-впечатляващите хищници в Африка - лъвове и хиени - прекарваме известно време в националния резерват " Масай Мара " и представяме премиерата на втория сезон на известната стратегия " Спасители на диви животни в Малави ". Документалният филм " Лъвове и хиени " дебютира на 4 октомври от 21:00 часа с повтаряне на 16 октомври от 20:00 часа.

Лъвовете и хиените от хилядолетия са си съперничели безмилостно в лова на плячка, само че техните тактики за оцеляване са противоположни; лъвът е детонация от мощ и сила, до момента в който хиената получава това, което желае, посредством тормоз и изтощение. Двата типа се управляват взаимно, крадат и се убиват едни други, като в тази игра никой не надвива.

Това е историята на античния спор сред тези емблематични хищници в националния резерват " Масай Мара " в Кения. Документалният филм улавя невероятното държание, наблюдавайки от близко рисковия живот на тези съществени африкански хищници.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР