Националният празник на България 3 март ще бъде отбелязан и

...
Националният празник на България 3 март ще бъде отбелязан и
Коментари Харесай

Как българите по света ще отбележат 3 март

Националният празник на България 3 март ще бъде маркиран и по света.

Италия

Българската общественост в Италия отпред с тази в  Милано и област Ломбардия, където тя е най-голямата в страната, ще отбележат националния ни празник 3 март на един от най-емблематичните площади на Милано - " Пиаца Кастело ". Събитието е под патронажа на Генералното ни консулство в Милано със съдействието на локалната община.

Отбелязването ще стартира от 14,30 часа локално време с присъединяване на фолклорната група " Нашенци " с покана за присъединяване на " Празнично хоро ". Мястото на което ще се организира то – площадът пред замъка " Сфорцеско “,  е значима туристическа зона в Милано, посещавана ежедневно  от туристи от целия свят. Поради това на празничното българско събитие могат да вземат участие всички искащи. На присъстващите ще бъдат раздадени и мартеници. 

Германия

За първи път Шлосплац в Щутгарт, Германия, ще се трансформира в български площад в деня на Националния празник на България - 3 март.

Организатор на патриотичната самодейност е локален български фолклорен клуб, който кани всички наши сънародници в района на най-емблематичното място в Щутгарт, с цел да отбележат дружно празника.

" Нека всички да се съберем на 03.03.2024 година в 13.00 часа на най-големия площад в града и въпреки надалеч от Родината, да извием кръшно българско хоро! ", означават от фолклорния клуб.

Съединени американски щати

За втора поредна година една от най-знаковите здания в Чикаго – Уилис Тауър (Willis Tower), ще бъде осветена в цветовете на националното знаме по случай Трети март - Деня на Освобождението. Това заяви генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков.

Бяло, зелено и алено ще осветят антените на най-високата постройка в Чикаго, която е третата най-висока постройка в Западното полукълбо, осведоми дипломатическият ни представител. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР