Националният план за възстановяване е шанс за България, но некомпетентността

...
Националният план за възстановяване е шанс за България, но некомпетентността
Коментари Харесай

МИР: Правителството е на път да провали Националния план за възстановяване

Националният проект за възобновяване е късмет за България, само че некомпетентността на българското държавно управление е на път да го правили, а страната ни ще загуби над 29 милиарда евро. Това се споделя в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).
„ От Партия МИР неведнъж и в продължение на много дълго време сигнализираме за липсата на нормативни актове и разпореждания по редица въпроси, както и за неспазването на съществуващите такива. Нееднократно сме заявявали нашите позиции за неналичието на бистрота и незаконност при избора на „ Информационно обслужване “ АД за организация, която ще преброява и обобщава резултатите от изборите. Неслучайно през февруари месец предходната година организирахме митинг за спазването на закона и въвеждането на машинното гласоподаване. Повдигнахме тематиката за неналичието на Здравен протокол при осъществяване на идните парламентарни избори. Неслучайно в този момент повдигаме и тематиката за „ Националния проект за възобновяване “, която е надалеч от публичния фокус, само че това е извънредно значим за страната ни документ “. Това сподели зам.-председателят на Политическа партия МИР Владислав Милев.
Той акцентира, че „ Националният проект за възобновяване “ е документ, без който Европейски Съюз няма да стартира финансирането на България по многогодишната финансова рамка, където общата сума, планувана за страната ни, е над 29 милиарда евро.
„ Такава сума не е давана на България през последните 14 години, а със своите бездействия ръководещите са на път да пропуснат неповторимия късмет да се получат средства за финансиране на редица предпочитани браншове и действия “, беше безапелационен Владислав Милев.
Според партия МИР „ Националният проект за възобновяване “ е оповестен през ноември предходната година за публично разискване, само че към момента не са подхванати стъпки за неговото приемане и даване на Европейски Съюз. В тези дейности от Политическа партия МИР виждат съзнателно бавене и непросветеност на ръководещите, което носи големи финансови загуби на България.
От Политическа партия МИР напомнят, че финансовата рамка на проекта е за интервала 2021-2027 и е от изключителна значимост за България в условия на пандемия и незнайни финансови и обществени последствия от нея, страната, българския бизнес и общество да се възползва от опциите, които дава „ Националния проект за възобновяване “.
„ Вместо да се прави действителна работа, сега сме очевидци на разпределяне на предизборно пари през прозореца на „ джипа “, които даже не са от действителната стопанска система, а са взети назаем и всички български жители ще плащаме години наред за този популизъм и предизборна акция на Бойко Борисов. Да не приказваме, че липсва действително подкрепяне на бизнеса в тежките условия, в които е подложен поради рестриктивните мерки, а ограниченията 60/40 или сходни на 24 лева дневно съставляват насмешка както с хората, по този начин и с бизнеса “, сподели още зам.-председателят на Политическа партия МИР Владислав Милев.
 Партия МИР: Комисия за защита на конкуренцията да каже дали Информационно обслужване законно ще обработва изборните резултати Партия МИР: Комисия за защита на конкуренцията да каже дали " Информационно обслужване " законно ще обработва изборните резултати
Според партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) ЦИК е принудена с спорна норма от Изборния кодекс да разпореди пожизнено " Инфо...
От МИР обръщат внимание, че в много страни към този момент се знае, че плануваните средства в проекта ще са бъдат ориентирани за цифровизация, за възобновима сила, електрически коли и възстановяване на инфраструктурата.
„ За страдание в България към момента няма изясненост по какъв начин и по кои посоки ще бъдат вложени плануваните в „ Националния проект за възобновяване “ средства. За нас от МИР това с изключение на занемареност е и некомпетентност и безнаказаност на ръководещите “, сподели още Милев.
Политическа партия МИР предлага плануваните средствата в „ Националния проект за възобновяване “ да бъдат предпочитано ориентирани към следните области:
- електронно държавно управление и дигитализация;
- създаване на изцяло нов и отговарящ на условия и стандарти център за незабавна здравна помощ и неговото оборудване;
 Партия МИР предлага Национален щаб за почтени избори Партия МИР предлага Национален щаб за почтени избори
Всички политически партии да имат свои наблюдаващи в Централната изборна комисия (ЦИК) и „ Информационно обслужване “, прочие..
- закупуване на техника за незабавна здравна помощ – хеликоптери, високо проходими машини, система за обявяване и реакция при бедствия и аварии;
- обезпечаване на киберсигурност преди следващия срив на Национална агенция за приходите или различен регистър;
- вложения и възобновяване на българското село и селско стопанство;
- вложение в планове за енергийна успеваемост на общински и жилищни сгради;
- инфраструктура за електрически коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР