Националният план за справяне с пандемията от Sars-CoV-2 дава ясна

...
Националният план за справяне с пандемията от Sars-CoV-2 дава ясна
Коментари Харесай

Националният план за справяне с пандемията не предвижда задължителна ваксинация

Националният проект за справяне с пандемията от „ Sars-CoV-2 ” дава ясна предвидимост на бизнесите и хората да работят в условия на усложнена епидемиологична конюнктура. Това изясняват от министерството на здравеопазванедто по отношение на позиция и рецензии към проекта от страна на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Планът обезпечава прогнозируемост в активността на всички икономическите браншове и действия. Наличието на проект значи, че който и да е министър няма да затваря и отваря бизнеси и действия, когато му хрумне. Планът включва и автоматизирано пускане на стратегиите за обществено подкрепяне и поддръжка за бизнеса, споделят от здравно министерство. От ведомството допълват, че напълно несъстоятелни са изказванията, че в проекта е залегнал опитът на страната да вкара наложителна имунизация. Точно противоположното, проектът дава спомагателна опция в условия на пандемия да останат да работят разнообразни институции и компании. Това беше добре обяснено на среща, на която участваха представители на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията допълват от Министерство на здравеопазването.

" Пандемията от COVID-19 не е завършила. Рискът от разпространяване на последваща пандемична вълна, провокирана от вид делта на SARS-CoV-2, слага на напред във времето дейностите, свързани с повишение на обсега с ваксини против COVID-19, изключително в групите от популацията, при които към този момент изрично е потвърден нараснал риск от тежко протичане на болестта, хоспитализация, гибел. Пандемията от SARS-CoV-2 постанова по целия свят ограничавания. От всички нас като общество зависи да проявим отговорност към личното си здраве и към живота на околните си. Прокарването на политически позиции под маската на отбрана на съсловни ползи е почтено за жалост. Още повече по въпрос, засягащ живота и здравето на всички. Не са ли задоволително дадените към този момент жертви? ", пишат още от здравно министерство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР