Националният план за справяне с пандемията е прах в очите

...
Националният план за справяне с пандемията е прах в очите
Коментари Харесай

Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората

Националният проект за справяне с пандемията е прахуляк в очите на хората. Това съобщи в депутатът от ПГ на ГЕРБ и някогашен шеф на " Пирогов " Асен Балтов по Българска национална телевизия.

Според него в пандемичния проект не е съобразена заболеваемостта на медицинския личен състав, а базата за оценка на обстановката е 14-дневна - прекомерно дълъг интервал в случай, че при Омикрон броят на случаите пораства експоненциално. Той добави, че през последните пет дни имаме повече нови случаи на ковид, в сравнение с в най-големия пик на третата и на четвъртата вълна.

Друг проблем, съгласно Балтов, е че в проекта е заложено запълването на над 1200 интензивни кревати, а през последните талази сме стигали до над 800 настанени в интензивните браншове - т.е. изчаква се прекомерно дълго преди да се вкарат най-строгите ограничавания.

Според Асен Балтов ограниченията у нас би трябвало да са по-затегнати, тъй като нямаме задоволителна отбрана против Омикрон. Освен това към момента никой не може да каже дали новият вариант се кара леко.

Все отново новият проект на държавното управление е по-добър от проектите за справяне с пандемията на на служебното държавно управление, означи Балтов. Той изрази вяра, че проектът ще бъде поправен, когато се отчетат пропуските му.

Според Асен Балтов са нужни и нови по-добри проби за учениците. Сегашните не са задоволително ефикасни и хващат доста малко от случаите, посочи той.

Бившият шеф на " Пирогов " прикани всички да се имунизират и да съблюдават ограниченията против ковид. Той чака да се наложи слагането и на втора бустерна доза ваксина, съдейки по опита на Израел.

Според Балтов би трябвало да се вкара наложителна имунизация за лекари, обществени служащи, учители, военни, полицаи
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР