Националният план за приемането на еврото в България отново е

...
Националният план за приемането на еврото в България отново е
Коментари Харесай

ИТН: Правителството отново се опитва да приема Плана за еврото без съгласие в коалицията

Националният проект за приемането на еврото в България още веднъж е в дневния ред на Министерския съвет, макар неналичието на разбор. Това съобщи по време на брифинг в Народното събрание Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от „ ИТН “.

Каримански беше и един от двамата претенденти за шеф на Българска народна банка. Той съобщи, че въпросната точка попада в дневния ред на Министерския съвет, макар сделките на двата експертни съдружни съвета за прелиминарен разбор на изгодите от въвеждането на еврото, рисковете и датата за въвеждането му 1 януари 2024 година Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание означи, че това, което прави усещане, е че в прессъобщението за дневния ред на съвещанието на държавното управление, предопределено за медиите, въпросната точка липсва.

" На двата съдружни експертни съвета, ние се договорихме преди да влиза тази точка да имаме разбор на резултатите от въвеждането на единната европейска валута. Този разбор трябваше да бъде направен сред Министерството на финансите и Българската национална банка и надлежно трябваше да включва главните промени, изгоди, разноски и всички провокации, които стоят пред страната ни за въвеждане на еврото в България “, уточни депутатът. По думите му преди да има подобен обстоен разбор, по този начин както е било записано и в съдружното съглашение, не би трябвало да се приема техническият и действен проект за въвеждане на еврото.

Каримански уточни, че въпросният Национален проект за еврото е този, който е прочут на обществото от юни месец 2021 година По думите му промени в него няма, макар променената конюнктура. Той напомни, че на 31 май, вторник, в зала „ Изток “ на Народното събрание ще се състои полемика за приемането на еврото, на която са поканени преподаватели, работодатели, синдикалисти и всички заинтригувани страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР