Националният план за приемането на еврото в България отново е

...
Националният план за приемането на еврото в България отново е
Коментари Харесай

Каримански: Планът за приемане на еврото отново е в дневния ред на МС, въпреки липсата на анализ

Националният проект за приемането на еврото в България още веднъж е в дневния ред на Министерския съвет, макар неналичието на разбор. Това уточни по време на брифинг в Народното събрание Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от „ ИТН “, представен от Българска телеграфна агенция.

Каримански съобщи, че въпросната точка попада в дневния ред на Министерския съвет, макар сделките на двата експертни съдружни съвета за прелиминарен разбор на изгодите от въвеждането на еврото, рисковете и датата за въвеждането му 1 януари 2024 година

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание означи, че това, което прави усещане, е че в прессъобщението за дневния ред на съвещанието на държавното управление, предопределено за медиите, въпросната точка липсва.

Каримански напомни, че на двата съдружни експертни съвета, " ние се договорихме преди да влиза тази точка да имаме разбор на резултатите от въвеждането на единната европейска валута ".

„ Този разбор трябваше да бъде направен сред Министерството на финансите и Българската национална банка и надлежно трябваше да включва главните промени, изгоди, разноски и всички провокации, които стоят пред страната ни за въвеждане на еврото в България “, уточни депутатът.

По думите му преди да има подобен обстоен разбор, по този начин както е било записано и в съдружното съглашение, не би трябвало да се приема техническият и действен проект за въвеждане на еврото.

Преди да бъде признат техническият и действен проект, би трябвало да се обясни стратегическата цел, добави Каримански.

Той уточни, че въпросният Национален проект за еврото е този, който е прочут на обществото от юни месец 2021 година По думите му промени в него няма, макар променената конюнктура.

Каримански заяви, че на 31 май, вторник, в зала „ Изток “ на Народното събрание ще се състои полемика за приемането на еврото, на която са поканени преподаватели, работодатели, синдикалисти и всички заинтригувани страни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР