Националният план за пестене на вода беше представен от президента

...
Националният план за пестене на вода беше представен от президента
Коментари Харесай

Челен опит от Макрон: намаляване на потреблението на вода и увеличаване на цената й

Националният проект за икономисване на вода беше показан от президента Еманюел Макрон. Предвижда се до 2030 година потреблението на вода във всички браншове на стопанската система да бъде понижено с 10%.

Освен за възстановяване на напоителните системи и модернизиране на ВиК мрежите, става дума и за прогресивно нарастване на цените за прилагане на вода.

Еманюел Макрон, президент на Франция:

" Както при енергетиката, до лятото ще желаяме от всеки отрасъл проект за икономисване на вода. В идващите дни министрите ще съберат представители на областите, които засягат - енергетика, промишленост, туризъм, отдих, селско стопанство. Това работи, когато всички знае по какъв начин се развива обстановката, когато всеки е наясно със своите отговорности и когато знаем, че напъните са разграничени. "

Макрон разгласи и спомагателни 500 милиона евро за организации, които извършват планове за възстановяване на потреблението на водните запаси.

През февруари Франция претърпя нов интервал на суша, траял повече от месец, което е зимен връх. Лятото на предходната година беше и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР