Националният отбор за момичета до 16 години ще се включи

...
Националният отбор за момичета до 16 години ще се включи
Коментари Харесай

Националният отбор за момичета до 16 години ще се включи в Откриването на Европейското по баскетбол на колички

Националният тим за девойки до 16 години ще се включи в Откриването на Европейското състезание по баскетбол на колички. Момичетата от отбора, воден от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, ще показват „ сътрудниците си “ от отбора на България в формалното показване преди първия мач на България на сходен конгрес – против Унгария от 18:00 часа в зала „ Триадица “ в София.

Националките до 16 години също са хазаин на Европейско състезание, в Дивизия Б, като мачовете са от 15 до 24 август. Нашите ще играят всичките си мачове в зала „ Универсиада “, като дуелите им от тази фаза са с начален час 18:15. Те към този момент имат поддръжката на момчетата от националния тим на колички, които дадоха обещание гръмка агитка по време на дуелите.

Тимът ни ще има и звездна поддръжка за мача си против Северна Македония на 17 август. Преди мача от Българската федерация по баскетбол ще почетат всички състезателки от националните женски тимове на България, които са взели участие на Европейски и Световни шампионати за дами, а също и на Олимпийски игри.

Момичетата са за малко в София, откакто през вчерашния ден завоюваха четиристранен шампионат в Скопие. Те си потеглиха с три победи – над Северна Македония - с 80:43, над Босна и Херцеговина – с 60:57 и над Черна гора - с 67:56.

„ Доволен съм от шампионата. От всички участници само Северна Македония отстъпваше като подготовка от другите. Мисля, че това присъединяване беше доста потребно за нас. Получихме добра преценка по какъв начин върви подготовката, какво би трябвало да подобрим в двете етапи на играта. От първия ден на лагера приказваме доста и най-силно ме радва отношението на девойките в отбрана. Радвам се, че го имат и ще работим най-много в тази тенденция “, разяснява селекционерът на отбора ни Лъчезар Коцев.

Тимът ни е до петък в София, а по-късно, на 3 и 4 август му предстоят две контроли с Румъния.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР