Националният отбор за мъже под 17 години записа два успеха

...
Националният отбор за мъже под 17 години записа два успеха
Коментари Харесай

Националите U17 с две победи над Гърция преди европейската квалификация

Националният тим за мъже под 17 години записа два триумфа над Гърция преди старта на европейската подготовка в София.

Момчетата, водени от Андреа Буратини, се постановиха над противника с 3:1 (21:25,25:13, 25:18, 25:21) в първата контрола. Във втория мач нашите бяха още по-убедителни и победиха с 3:0 (25:21 25:23 25:23). Двубоите се играха в зала „ Левски София “.

Приятелските срещи бяха последни инспекции преди идната домакинска европейска подготовка в същата зала (18-22 януари).

В шампионата вземат участие Турция, Сърбия, Румъния, Гърция, Англия и Финландия. (Резултатите от мачовете с последните две страни не се зачитат за крайното класирането на тимовете от балканския регион). Само първенецът взима директна квота за Европейското състезание през 2023 година в Черна гора. Останалите балкански страни играят на спомагателни квалификации. Според показаните резултати в срещите с балканските тимове, един всред Англия или Финландия също добива право за присъединяване във втори кръг.
 Андреа Буратини: Отборът на България има огромен късмет да стане първи Андреа Буратини: Отборът на България има огромен късмет да стане първи
Участниците са разграничени в две предварителни групи. Съперници на националите ни в единия поток са Финландия и Румъния.

Дебютният мач на България е на 18 януари от 20:00 ч против отбора на Финландия. На идващия ден отборът ни почива. На 20 януари нашите се изправят против Румъния, още веднъж от 20 часа.

Двубоите от шампионата могат да се наблюдюват директно в You Toube канала на Българска федерация по волейбол тук: https://www.youtube.com/@VolleyballBulgaria
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР