Националният отбор за мъже до 21 години продължава във втората

...
Националният отбор за мъже до 21 години продължава във втората
Коментари Харесай

Волейболните национали до 21 години с втора победа на Световното

Националният тим за мъже до 21 години продължава във втората фаза на международното състезание. Нашите съкрушиха Индия с 3:1 (25:19, 22:25, 29:27, 25:13) и след триумфа над Канада няма по какъв начин да не сме измежду първите две места в групата. Продължаваме в елиминациите! Утре ни следва двубой против другия любимец Полша, който ще дефинира първия в групата.

Първият гейм мина напълно под диктовката на България. Индийците, които „ демонстрираха зъби " против Полша на старта, се държаха доникъде. Всъщност губеха единствено с по три точки. Българите обаче направиха заключителен спринт и нямаха никакъв проблем да завършат частта с 25:19.

Във втория гейм Индия сподели, че неслучайно е на международно състезание. До средата му нито един от противниците не можеше да вземе преднина. И двата тима взимаха сполучливо своите офанзиви. Чак тогава Индия дръпна с две точки. И майсторски стартира да ги брани. В един миг преднината на „ слоновете " стана четири – 22:18. И нашите не съумяха да се върнат в гейма. Спасихме един геймбол при 21:24, само че най-после частта приключи 25:22 за противника. Проблемът ни беше, че направихме повече неточности - 18:13. Иначе при асовете водихме безапелационно 4:1.



Третият гейм беше учебник по драма. Отново всичко потегли равностойно. България поведе с 10:7 и трябваше да държи преднината. Уви, може би всички мислехме, че Индия е новобранец. Но този отбор заслужава овации за представянето си. Не единствено изравни резултата, само че и докара частта пъкъл върви още веднъж точка за точка. Дори „ слоновете " ни изправиха на нокти. Обърнаха гейма и стигнаха до 24:22. Тогава беше време да забележим българския дух. И в Манама го видяха. Нашите избавиха пет геймбола После изпуснахме един, с цел да затворим частта при 29:27. Поздравления и за двата тима!

В четвъртата част обаче България сподели кой е втори в света. Само стартът беше равносилен. Дори Индия още веднъж показва своята класа и поведе с 6:2. Оттам нататък всичко беше „ в ръцете " на тима на Андреа Буратини. Обърнахме резултата до 8:6 и единствено увеличавахме задатъка си. Разликата набъбна до 19:12 и в този миг към този момент бяхме пречупили бойкия индийски противник. Мачът приключи с разгромното 25:13.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР