Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17

...
Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17
Коментари Харесай

Мария Йорданова: Затвърдихме позиции сред най-добрите в Европа

Националният тим по волейбол на България за девойки под 17 години приключи на четвърто място на Европейското състезание в София. Така за втора поредна година нашите девойки намират място измежду най-хубавите в Европа. Капитанката на тима Мария Йорданова благодари на треньорския щаб и аудитория за всички старания и поддръжка, а ето какво сподели тя още за BGvolleyball.com за представянето на тима на европейското състезание.

Не успяхте да успехите Турция, какво не ни доближи за медали?

Не успяхме да влезем в мача, нямахме темп, който да поддържаме и ние самите да водим. На полуфинала направихме един доста прекрасен мач с Италия и загубата повлия на играта ни в този дуел. Не си използвахме сервисът, а точно нашето най-силно оръжие.

Завършихме на четвърто място на Европейското, твоята цялостна оценка за постигнатото?

Миналата година трето място, тази година - четвърто. Всяка година си затвърждаваме позициите измежду четирите най-хубави страни в Европа. Браво на девойките от тима, благодаря на целия щаб, че е с нас и че ни докара до тук, също по този начин и на публиката, че ни поддържаше на всеки наш мач.



Класирахме се за Световно състезание и юношески олимпийски фестивал през 2019 година, задоволени ли сте?

Разбира се, че сме задоволени. Това е огромен триумф! Предстоят ни огромни шампионати, в които не сме взели участие до момента и желаеме да усетим тръпката да сме на Световно състезание.

Какво е да си капитан на тим, от който се чака доста? Вслушват ли се девойките в думите ти?

Има такива моменти, в които настава една раздразнителност в игрището и се пробвам да оказвам помощ по някакъв метод. Всички сме един тим и се поддържаме и си оказваме помощ, което е най- значимо.



Какво с пожелаваш от тук нататък?

Пожелавам на всички от тима малко да отпочинат и да събират сили за още мачове, дали било за идното републиканско състезание у нас или Балканиада.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР