Националният отбор по плуване е на лагер от 2 май

...
Националният отбор по плуване е на лагер от 2 май
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов ще тренира в Швейцария

Националният тим по плуване е на лагер от 2 май в Бургас. Избраниците на селекционера Кристиян Минковски се приготвят за интернационалния шампионат " Купата на кмета ", с мисъл за международното във Фукуока, което започва на 23 юли. В Бургас не са двама от асовете на първия ни тим - Антъни Иванов и Йосиф Миладинов. Първият ще се причисли към съотборниците си на 13 май, а вторият въобще няма да се появи.

Каква е повода?

За bTV Минковски удостовери, че от три седмици 19-годишният Миладинов тренира в Швейцария, където живее фамилията му. Решението е взето взаимно от плувеца, родителите му и управлението на федерацията.

Припомняме, Миладинов пропусна международното състезание през 2022 година в Будапеща. Тогава ръководителят на федерацията Георги Аврамчев изясни, че Йосиф " си е вирнал нослето ".

После взе участие на европейското в Рим и международното в дребен басейн в Мелбърн, само че постигнатите резултати бяха надалеч от равнището му.

На 10 май към отбора ще се причисли националният рекордьор на 400 и 800 м свободен жанр Йордан Янчев. Три дни по-късно подготовка ще започва и най-хубавият ни играч на тил Калоян Левтеров.

На 15 май в тренировките ще се включи Петър Мицин, който завоюва три златни медала на шампионата Multination, провел се в Лимасол при започване на месец април. В Кипър 17-годишният Мицин сложи и нов народен връх на 400 м свободен жанр.

btvsport.bg

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР