Националният отбор по художествена гимнастика се завръща с пълна кошница

...
Националният отбор по художествена гимнастика се завръща с пълна кошница
Коментари Харесай

Гордей се, България! Грациите ни се завръщат с 14 медала от Естония, поставиха всички в краката си

Националният тим по художествена гимнастика се завръща с цялостна кошница медали от първия си интернационален старт за годината, написа banker.bg. Девойките и дамите завоюваха 14 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала на интернационалния шампионат “Miss Valentine ” и Гран при в Тарту, Естония.
Четири българки взеха присъединяване на Гран при Тарту – Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Татяна Воложанина. Турнирът бе извоюван от украинската гимнастичка Виктория Оноприенко. Стилияна Николова се пребори за сребърния орден в многобоя, а третото място бе за друга украинка – дебютантката Полина Хороднича.
Две трофеи донесе Стилияна Николова от финалите на топка и бухалки, а Боряна Калейн стана първа на лента. Златото на обръч беше за Оноприенко.
Татяна Воложанина се окичи със сребро на топка, а Ева Брезалиева и Калейн извоюваха бронзови медали, надлежно на обръч и бухалки.
В съпътстващия шампионат “Miss Valentine ”, девойките Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Дара Стоянова и Дара Малинова заеха второ място в отборното класиране, като отстъпиха единствено на украинския тим.
Елвира Краснобаева, която блестеше с доста мощни и красиви композиции, се окичи с два златни медала от финалите на обръч и топка. Никол Тодорова завоюва бронз на лента и стана четвърта на бухалки.Ансамбъл девойки, водени от треньорките си Кристина Илиева и Жанина Иванова, стъпиха на най-високото ходило на почетната стълбичка в многобоя и на финала на пет топки, а в съчетанието с пет въжета завоюваха сребърен орден.
Ева Емилова, Андреа Иванова, Габриела Пеева, Ванеса Емилова, Красимира Иванова и Цветейоана Пейчева демонстрираха извънредно сложни и истински съчетания, с които ще нападат призови класирания на европейско и международно състезание за девойки тази година.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР