Националният отбор по футбол на Норвегия записа лесна победа с

...
Националният отбор по футбол на Норвегия записа лесна победа с
Коментари Харесай

Норвегия се разправи с Кипър преди визитата в София

Националният тим по футбол на Норвегия записа лесна победа с 2:0 над Кипър в първия си мач от Лига " С ", група 3 на Лигата на нациите на УЕФА. Скандинавците бяха по-добрият отбор в този мач и справедливо записаха първи три точки в актива си след две попадения на капитана Стефан Йохансен в 21-ата и 42-ата минута. Домакините можеха да запишат и по-убедителен триумф, защото пропуснаха много положения в срещата. След три дни те идват в София за гостуването си на България.

Норвегия доминираше още от началните минути и действието се развиваше най-вече в половината на Кипър. В 21-ата минута се стигна и до разкриване на резултата. Стефан Йохансен получи на скорост по дясното крило, надбяга отбраната на противника и останал очи в очи с вратаря стреля в близкия ъгъл и означи за 1:0.

В 30-ата минута домакините претендираха за дузпа за нарушаване против откъсващия се Джошуа Кинг в пеналта, само че съдията реши, че няма учредения да уточни бялата точка.

В 42-ата минута скандинавците въпреки всичко удвоиха прединната си. Те си завоюваха фаул на границата на наказателното поле и още веднъж Йохансен с прелестно осъществяване хвана неподгонвен вратаря Урко Пардо и резултатът стана 2:0.

Кипър съумя да насочи първия си прецизен удар в мача едвам в 48-ата минута, когато резервата Ефрем опитва бдителността на вратаря от далечна отдалеченост, само че без триумф.

В 55-ата минута при едно центриране в наказателното поле Йохансен се извиси и стреля с глава, само че около вратата.

В 67-ата минута Кипър пропусна най-хубавия си късмет в мача. Гостите разиграха добре в наказателното поле и Фотис Папулис се озова на стрелкова позиция, само че изстрелът му бе избавен, въпреки и мъчно, от вратаря Руне Ярнстейн.

В ответната офанзива и Норвегия имаше прелестен късмет като Кинг шутира от дребен ъгъл и единствено блестящата интервенция на Урко Пардо резервира резултата неизменен.

В последна сметка Норвегия завоюва без проблеми и поведе в групата с еднакъв актив с България, само че с по-добра голова разлика. Двата отбора ще се изправят един против различен на " Васил Левски " в София на 9 септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР