Националният отбор по футбол на Испания е пред разпад в

...
Националният отбор по футбол на Испания е пред разпад в
Коментари Харесай

Националният отбор на Испания пред разпад заради жена


Националният тим по футбол на Испания е пред разпад в навечерието на Мондиал 2018, като повода не е скандалния референдум за самостоятелност на Каталуния, а жена.

Тя се споделя Мария Хосе Кларамунт и до неотдавна изпълняваше функционалностите на маркетингов шеф на " Ла Фурия Роха ", само че беше изгонена от новия президент на федерацията Хуан Луис Лареа, който размени Анхел Виляр.

Първата работа на новия началник беше да изиска оставката на Кларамунт и я получи на 19 октомври. Футболистите обаче стоят зад нея и към този момент обществено се оповестиха против Лареа, като не го пуснаха в съблекалнята след мача с Лихтенщайн от международните квалификации.

Мария е щерка на легендата на Валенсия Пепе Кларамунт и заема длъжността си от 2011 година. В течение на годините тя открива близки другарства с основни играчи като Икер Касийяс, Серхио Рамос, Жерард Пике, Серхио Бускетс и други.

Във федерацията са недоволни от нея по ред аргументи, като парите не са за занемаряване. Мария е директно обвързвана с компанията Vos Sportsmarketing & Entertainment, която натрупа пари на гърба на федерацията и националния тим. Само за година работа в националния тим тя съумява да усили приходите на компанията със 746%.

В испанската федерация я упрекват за неуспеха на Мондиал 2014, когато вместо да се готвят за значимите мачове, играчите трябваше да проведат турне в Съединени американски щати и да играят контрола с Хондурас, проведени точно от Vos Sportsmarketing & Entertainment.

Ramos, Pique and Busquets threatened to quit Spain duty if team director Maria Jose Claramunt was sacked. [MARCA] pic.twitter.com/BpiY9PkKWV
— MadridistaTV (@MadridistaTV1) October 20, 2017
#Мондиал2018 #russia2018 #worldcup2018 От Русия с обич https://t.co/O9Ypzk148k
— Списание SainsBeauty (@SainsBeauty) October 15, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР