Националният отбор на Турция по баскетбол регистрира третата си победа

...
Националният отбор на Турция по баскетбол регистрира третата си победа
Коментари Харесай

Турция направи услуга на България

Националният тим на Турция по баскетбол записва третата си победа в група “А ” на ЕвроБаскет 2022 и по този метод се приближи до това да си заслужи билет за елиминационната фаза в Берлин. Селекцията на Ергин Атаман надделя Белгия със 78:63 (20:6, 17:24, 22:17, 19:16) в дуел, който се организира в зала “Тбилиси Арена ”. 

Така южните ни съседи направиха услуга на тима на България, защото при триумф на Белгия “червените дяволи ” щяха да се класират още в този момент за елиминациите и да затворят един от пътищата на българския отбор. Турция излиза преди всичко в групата с актив от 3-1, до момента в който Белгия е на втора позиция с 2-2. 

По-късно през днешния ден ще се проведат срещите Черна гора - Испания и Грузия - България. Утре пък момчетата на Росен Барчовски излизат против Белгия в мач, който може да има решаващо значение за крайното класиране в групата, в случай че националите ни победят грузинците тази вечер.

Турският отбор изигра блестяща първа четвърт, в която позволи единствено шест точки в своя панер, като в това време вкара 20 на сметката си, с цел да се изстреля напред при 20:6. Във втората половина на втория интервал дистанцията сред двата отбора падна, откакто белгийците усилиха интензитета и се възползваха от някои пропуски на своя противник, с цел да се приближат на седем точки от своя противник при 37:30. Момчетата на Атаман не разрешиха нова загуба на централизация през второто полувреме, усилиха преднината си на над 20 точки и справедливо победиха с успеха.

Алперен Шенгюн бе на всички места за успеха на Турция, като играчът на Хюстън Рокетс приключи с 24 точки, 8 битки и 6 асистенции. Фуркан Коркмаз наниза още 16 точки плюс 5 овладени топки, а Ерджан Османи се разписа с 12 точки.

Харис Братанович завърши с 15 точки и 5 битки за тима на Белгия. Ханс Вануин осъществя още 11 точки за състава на Дарио Гергя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР