Националният отбор на Швейцария записа втора чиста победа на световното

...
Националният отбор на Швейцария записа втора чиста победа на световното
Коментари Харесай

Швейцария продължава без допуснат гол на световното първенство по хокей на лед

Националният тим на Швейцария записа втора чиста победа на международното състезание по хокей на лед, което се организира в Латвия и Финландия.

В мач от група " В " в " Арена Рига " " кръстоносците " надвиха с 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) над Норвегия и към този момент имат две победи от два мача и голова разлика 10:0. Головете за спечелилите осъществиха Дарио Симион и Андреа Глаузер през първата третина, както и Нино Нидеррайтер на празна врата в самия завършек на срещата.

Вратарят на швейцарците Роберт Майер пък се отличи с 14 спасявания.

За Норвегия загубата е втора в два мача след тази с 3:4 от Казахстан след дузпи на старта на шампионата.

В група " А " в Тампере Дания също реализира втора победа. Скандинавците се оправиха с 4:3 (2:0, 1:3, 0:0, 1:0) след продължение с Франция. Победното попадение за Дания осъществя Патрик Ръсел, който се разписа 1:43 минути след старта на спомагателния интервал.

Преди това датчаните бяха взели задатък от 2:0 в първата третина след точни изстрели на Николай Елерс и Микел Бьодкер, само че при започване на втората Гийом Льоклер и Антони Рех изравниха за 2:2. Двата тима си размениха по още един гол във втория интервал посредством Ник Олесен и Жистен Адамо, а в третия нов гол не падна.

С триумфа Дания събра актив от пет точки, а Франция има три, като след първите два кръга и двата тима в позиция за класиране към четвъртфиналите. В груповата фаза всеки тим има да изиграе по седем срещи.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР