Националният отбор на Швейцария постигна трета поредна победа със суха

...
Националният отбор на Швейцария постигна трета поредна победа със суха
Коментари Харесай

Швейцария отново показа желязна защита, Унгария записа първа победа от седем години

Националният тим на Швейцария реализира трета поредна победа със " суха мрежа " на международното състезание по хокей на лед за мъже в Швейцария и Латвия. В третия си мач в група " В " в Рига " кръстоносците " надиграха с 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) Казахстан и остават единственият тим в шампионата, който не е позволил гол. 

Тобиас Гайсер изведе Швейцария напред в петата минута от началото на срещата, а символичните домакини удвоиха задатъка си чак в осмата минута на втория интервал посредством Фабрис Херцог. Три минути по-късно Дамиен Риа дефинитивно умъртви очакванията на Казахстан за поврат с трети гол. В последната третина швейцарците направиха триумфа си още по-убедителен с голове на Нино Нидеррайтер и Ромейн Льофел.  

Вратарят на " кръстоносците " Леонардо Дженони направи 13 спасявания и реализира втория си " шътаут " на международното състезание. 

Швейцария е едноличен водач в групата с 9 точки и голова разлика 15:0, до момента в който Казахстан е на предпоследното седмо място с 2 точки.  

В група " А " в Тампере Унгария реализира победа с 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) след продължение над Франция. За маджарите това е първа победа в най-горната дивизия на международния хокей от 2016 година насам. Победното попадение падна 1:22 минути след началото на спомагателния интервал, а негов създател стана Ищван Барталис. Преди това французите на два пъти бяха повели. В 17-ата минута на мача Шарл Бертран откри за " петлите ", само че 20 секунди преди да свърши първата третина Бенче Щипшич изравни. 

В средата на втората част Луи Будон още веднъж даде преднина на Франция, само че след единствено 200 секунди Вилмош Гало вкара за 2:2, което бе и крайният резултат в постоянните 60 минути. 

В класирането в групата след първите три кръга Франция е на четвърто мясот с четири точки, като всеки от трите мача на отбора досега е бил решен с продължение. Унгарците са на шесто място с 2 точки. Лидер е отборът на Съединени американски щати с оптималните 9 точки.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР