Националният отбор на САЩ продължава да доминира на олимпийския турнир

...
Националният отбор на САЩ продължава да доминира на олимпийския турнир
Коментари Харесай

САЩ мина през Пуерто Рико с мисъл за четвъртфиналите в Париж

Националният тим на Съединени американски щати продължава да господства на олимпийския шампионат при мъжете на Игрите в Париж. Действащите олимпийски първенци не дадоха очаквания на Пуерто Рико след 104:83 в мач от последния трети кръг в група C. На закрития стадион " Пиер Мороа " в Лил баскетболистите на Стив Кър преодоляха един сериозен миг през първото полувреме и по-късно узакониха своят трета поредна победа, като оставиха играчите на Нелсън Колон бе триумф във френската столица.

" Янките " завоюваха групата с цялостен актив от три победи, а пуерториканците останаха на последното трето място с три загуби и си потеглят безславно от Париж. Така американският отбор към този момент може да насочи мислите си за четвъртфиналите, където се чака да срещне Бразилия.

UNDEFEATED. x
— FIBA (@FIBA)

Пуерториканците изненадаха по-класния си противник първоначално и удариха първи посредством Хосе Алварадо и Тремонт Уолтърс. Последва светкавична реакция от страна на символичните посетители, а самостоятелната класа на Леброн Джеймс, Джейсън Тейтъм и Стеф Къри се оказа задоволителна за поврат. Това обаче не спря островитяните да заложат на стрелбата от тройката и да си върнат преимуществото, повеждайки с 4 точки в края на първата част.



Бързото движение предразположи и двата тима да търсят чести смени на водачеството на старта на втория интервал. Символичните домакини разчитаха на мощното показване в нахлуване на Алварадо и Уолтърс, а от другата страна Кевин Дюрант, Антъни Дейвис и Антъни Едуардс се намираха под пара. Проблясъци на Леброн Джеймс, Джоел Ембиийд и Девин Букър, както самостоятелната класа на тримата им съотборници, доведоха до развалянето на статуквото и до това американците да се приберат в съблекалнята при 64:45.

Букър, Ембийд и Джеймс направиха по този начин, че превъзходството на „ янките “ да закупи още по-сериозни размери при подновяването на играта. Пуерториканците издишаха в опитите си да наподобяват почтено и „ янките “ безпроблемно се откъснаха с 28 точки в края на предпоследния интервал. Щатите не се стопираха и във финалната десетка, което бе задоволително да обезсмислят дефинитивно интригата.



Антъни Едуардс поведе американците към триумфа с 26 точки. Джоел Ембийд го последва с 15, Кевин Дюрант има 11, по 10 прибавиха Леброн Джеймс (6 битки и 8 асистенции), Джейсън Тейтъм (10 овладени под двата кръга топки) и Антъни Дейвис (6 овладени под двата коша топки).

Хосе Алварадо бе над всички за пуерториканците с 18 точки. Исмаел Ромеро приключи с 12 и 10 битки, Алийм Форд завърши с 10 и 5 овладени под двата кръга топки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР