Националният отбор на Румъния се спаси от голям срам в

...
Националният отбор на Румъния се спаси от голям срам в
Коментари Харесай

Румъния се спаси от голям срам, Кешеру помогна с гол

Националният тим на Румъния се избави от огромен позор в гостуването си на Фарьорските острови и резервира живи възможностите си за класиране на Евро 2020. Северните ни съседи надвиха с 3:0 над дребната островна страна, само че бяха покрай издънката.

Те стигнаха до откриването на резултата едвам четвърт час преди края, като Георге Пушкаш най-сетне разруши статуквото. После беше елементарно и Александру Митрица удвои, а звездата на Лудогорец Клаудиу Кешеру, който влезе да избавя ситуацията като запаса в 65-та минута, оформи класиката в последната минута.

Румънците се скъсаха от положения, само че по този начин и нямаха шанс да се разпишат. Те имаха над 20 изстрела към вратата на съперника, само че или бяха неточни, или стражът се намесваше по превъзходен метод. Стражът Гунар Нилсен отрази най-малко 10 чисти гола и беше на път да отчая противника.

Но въпреки всичко Румъния стигна до гола, с който пречупи храбрите островитяни. Това стана чак в 75-та минута, когато Николае Станчу с съвършена асистенция изведе Георге Пушкаш и той към този момент нямаше по какъв начин да сбърка - 1:0 и завършек на упоритостите на Фарьорите за изненада.

Оттам-нататък беше елементарно за балканците. Гардът на домакините рухна и от това се възползва Александру Митрица, който удвои в 83-та минута. Същият Митрица се изяви и като помощник за Клаудиу Кешеру в последната минута на продължението, когато го откри на добра позиция и головият див звяр на Лудогорец беше безмилостен, оформяйки крайното 3:0.

Това беше 13-ият гол на Кешеру за родината и той даде поръчка за титулярно място в селекцията на Козмин Контра, като се има поради, че е най-резултатният настоящ футболист на румънците. С тази победа отборът му събра 13 точки и краткотрайно излезе на втората позиция на класирането, с две точки пред Швеция. На скандинавците обаче им следва мач с Малта. Фарьорите са на дъното без никакъв актив от седем мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР