Националният отбор на Румъния постигна очаквана победа с 3:0 в

...
Националният отбор на Румъния постигна очаквана победа с 3:0 в
Коментари Харесай

Кешерю бележи за Румъния при важен успех над Фарьорски острови

Националният тим на Румъния реализира предстояща победа с 3:0 в гостуването си на новобранеца Фарьорски острови от група " F " на европейските квалификации. Трите точки бяха безусловно наложителни за северните ни съседи, с цел да запазят късмет за класиране на еврофиналите. Те въпреки всичко съумяха да ги завоюват с три гола в края на Георге Пушкаш в 74-ата, Александру Митрица в 83-ата минута и на Клаудиу Кешерю в 94-ата минута.

Румънците бяха безспорен стопанин в мача и редяха офанзива след офанзива към вратата на противника. През първото полувреме те насочиха 13 удара, от които 5 точни, само че гол по този начин и не падна.

Натискът на гостите продължи и през втората част и най-после отбраната на домакините се пропука. В 74-ата минута Пушкаш получи страховит извеждащ пас зад отбраната и невъзмутимо осъществя за 0:1.

В 83-ата минута румънците вкараха и второ попадение. Митрица пое пред наказателното поле, освободи си пространство и с удар по земя бе прецизен за 0:2.

В добавеното време на мача и Кешерю записа името си измежду голмайсторите. Той получи в наказателното поле, обърна се и стреля във вратата за кайното 0:3.

С тази победа Румъния най-малко краткотрайно излезе на 2-ото място в групата с 13 точки. Фарьорски острови остава на дъното с нулев актив.
ЕВРО 2020 7 кръг, събота 12 октомври  Фариорски Острови 0:3краен резулат  Румъния
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР