Националният отбор на Перу може да бъде изключен от участие

...
Националният отбор на Перу може да бъде изключен от участие
Коментари Харесай

Перу може да бъде изключен от участие на световното първенство в Русия

Националният тим на Перу може да бъде изключен от присъединяване на международното състезание по футбол в Русия, твърди локалният вестник " Либеро ". Изданието отбелязва, че депутатът Палома Носеда е предложила законопроект, който да сложи футболната федерация под контрола на страната, а това е срещу разпоредбите на ФИФА.

Носеда е ръководител на Комисията за младежта и спорта, която внесе този план в Народното събрание на Перу. Тя желае всички спортни федерации да минат под директно управление на Комисията.

Според информацията на " Либеро " от ФИФА са обезпокоени от сходен процес и са поискали спомагателна информация от Народното събрание и перуанската футболна федерация. Ако законът бъде признат то от Световната футболна асоциация ще бъдат принудени да извадят Перу от присъединяване в Русия.

 Перу не е взел участие на международно състезание от 1982 година
© Reuters

Перу не е взел участие на международно състезание от 1982 година

Страната си заслужи да бъде измежду 32-та участника на Мондиала следващата година след триумф в плейофа против Нова Зеландия. Първата среща в Уелингтън приключи 0:0, а на реванша на " Естадио насионал " в Лима " инките " завоюваха с 2:0.

Перу не е взел участие на международно състезание от 1982 година

Това е втори сериозен удар за Перу, откакто от началото на месеца капитанът на националния тим Хосе Паоло Гереро е със спрени права, поради съмнителна допинг проба.

Ако Перу бъде спрян от присъединяване на международното състезание, то евентуално мястото му ще заеме Италия. Четирикратният международен първенец загуби плейофа с Швеция с общ резултат 0:1. Потвърждение за този вид обаче към момента няма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР