Националният отбор на Хърватия стартира по най-добрия начин участието си

...
Националният отбор на Хърватия стартира по най-добрия начин участието си
Коментари Харесай

Солидно начало за Хърватия на Мондиала


Националният тим на Хърватия започва по най-хубавия метод присъединяване си на Световното състезание в Русия. В първия си мач от Група D, игран на стадиона в Калининград, възпитаниците на Златко Далич реализираха безапелационна победа с 2:0 над състава на Нигерия. Интересното е, че през днешния ден двата отбора за първи път се изправиха един против различен.

Иначе “шахматистите ” изиграха доста стабилен мач и значително оправдаха упованията, че са един от най-опасните тимове на Мондиала. След равностойно първо полувреме, през което хърватите направляваха владеенето на топката, само че рядко стигаха до чисти голови положения. Все отново в 32-ата минута шансът бе на тяхна страна, когато халфът на Нигерия Огенекаро Етебо си означи безразсъден автогол за 0:1 в интерес на европейския отбор.

След почивката футболистите на Хърватия продължиха да управляват събитията на терена и разумно стигнаха до втори гол. Той падна от дузпа в 72-ата минута, осъществена от капитана на отбора Лука Модрич, който оформи крайното 2:0 в интерес на бронзовите медалисти от Световното състезание през 1998 година.

След днешния триумф хърватите оглавиха класирането в групата с актив от 3 точки, следвани от Аржентина и Исландия с по 1, до момента в който Нигерия остава на последното място без извоювана точка. В идващия кръг “шахматистите ” се изправят против любимеца в групата Аржентина на 21 юни в Нижни Новгород, а ден по-късно е мачът сред Нигерия и Исландия във Волгоград. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР